Şehit polislere uğurlama töreni

DİYARBAKIR'ın merkez Sur İlçesi'nden çıkarılan hafriyat ve molozların döküldüğü Dicle Üniversitesi'ndeki hafriyat alanında görevli polislere yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 4 polis memuru için Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi.

Haberler 18.01.2017 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Veteriner Fakültesi karsndaki hafriyat alannda araçlarnn geçii srasnda PKKl teröristler tarafndan mezarlk duvar altna konulduu belirtilen yaklak 200 kilo patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu dün ehit olan 4 polis memuru için Emniyet Müdürlüü binasnda uurlama töreni düzenlendi. Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7nci Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, Belediye bakan vekili Cumali Atilla, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, askeri erkan, polis ve ehit yaknlarnn katld törende önce ehitlerin özgeçmileri okundu. ehit polis memurlar Kadir Miraç Özcan, enali Ocak, Ali Sevim ve Mahmut Avann cenaze töreninde ehit yaknlar sinir krizleri geçirdi. Salk ekipleri ayakta güçlükle kaldklar gözlenen ve sinir krizleri geçiren ehit yaknlarna müdahale ederken, ehitler için dualar edildi.

HALA TELEFONA CEVAP VERMYOR

Törenin bitmesi ile birlikte ehit yaknlar katafalkta bulunan ehitlerin tabutlarnn bana geçerek gözya döktü. Diyarbakrda 8 aydan bu yana görev yapan ve 1.5 yanda Umay adnda çocuu olan ehit polis memuru Miraç Kadir Özkann ei Semra Özcann sözleri törene katlanlar alatt. Einin tabutuna sarlarak koklayan ve gözyalarna boulan Semra Özcan, Bak kzn ayn sana benziyor. O da senin gibi güzel. Kalk ne olur. Bana niye bu kez telefon etmedin? Önceki bombada hemen aradn beni ak Ben iyiyim dedin. Bu kez aramadn, ben aradm telefona cevap vermedin. Niye telefona cevap vermedin? Oh ne güzel kokuyor, çok güzel kokuyorsun bir tanem. Sen beni niye aramadn akm, önceki patlamadan kurtuldu ya hemen arad iyiyim dedi akm. Ama ben aradm açmadn, hala aryorum açmyor. Koyamam onu kara topraa çok gen daha 27 yanda, almayn beni ne olur. Kalk hadi kalk, o ehit oldu, ölmedi diyerek feryat etti.

çAKALLARI SEVNDRMEYECEME SÖZ VERDM

ehit polislerden Mahmut Avann 3 aylk hamile ei Gülseren Ava ise, einin polis apkasn takarak yaknlaryla birlikte tabutun bana geldi. Burada atlar yakan Avann ei Gülseren Ava, Ne olur gitmesin, götürmeyin, ayrmayn bizi ne olur. Ben alamayacama, çakallar sevindirmeyeceime söz verdim. Sizlerde alamayn, ne olur alamayn dedi.

ehit polislerin cenazelerini aralarnda Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile Jandarma Alay komutan Tugeneral Ali Demirinde bulunduu polisler ve askerler kaldrarak tekbir eliinde ambulansa brakt. ehit polislerden Kadir Miraç Özcann cenazesi Trabzona, enali Ocakn zmire, Ali Sevimin Eskiehire, Mahmut Avann cenazesi ise, Osmaniyeye gönderildi.

ONLARIN çOCUKLARI BABASIZ KALDI

Diyarbakr Emniyet Müdürü Tacettin Aslan tören öncesi gazetecilere yapt açklamada, olayla ilgili kapsaml aratrmalarn sürdüünü söyledi. ehit ve yaral polislerin harfiyat alannda güvenlik amaçl görevlendirildiklerini belirterek, O aslanlar, harfiyat alanna kimse yaklamasn, çocuklar yaklamasn içerisinde patlayac madde bulunabilir diye görev yapyorlard. çocuklara ölmesin diye bekliyorlard. Ama onlarn çocuklar babasz kald dedi.

Ana Sayfaya Git