Şehit tazminatını kaptırdı!

Diyarbakır'da PKK'lılarca şehit edilen kardeşinin tazminatıyla ev almak isterken kaptırdığı parasını alamıyor.

Haberler 28.11.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yllarca hukuk mücadelesi verdikten sonra PKKllarca katledilen kardei Yaar Uruçtekinin ehit saylmasn salayan Abdulrezzak Uruçtekin (45), ald 150 bin lira tazminatla ev almak isterken parasn kaptrd. Uruçtekin, Davay kazandm ancak paray tahsil edemiyorum dedi.

Merkez Yeniehir ilçesinde yaayan Abdurrezak Uruçtekinin kardei Yaar Uruçtekin 1992 ylnda vatani görevini yapp, terhis oldu. Ancak PKKl teröristler tarafndan kaçrlan Yaar Uruçtekin, katledildi. Aabey Abdurrezzak Uruçtekin, kardeinin ehit saylmas için mahkemeye bavurdu. Yllarca süren hukuk mücadelesi sonunda mahkeme, 2017 ylnda verdii kararla Yaar Uruçtekinin ehit saylmasna ve aabeye 150 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Abdulrezzak Uruçtekin, 150 bin liraya birikimlerini de ekleyerek bir ev almak istedi. Bu süreçte görütüü emlakçlardan biri, Abdurrezak Uruçtekini inaat devam eden 10 dairesi olduunu söyleyen M.Y. ile tantrd. Uruçtekin, dairelerden birini satn almaya karar verdi. Uruçtekin, inaat halindeki daire için senet karl 322 bin TL ödedi. Bir süre sonra ise dairenin, paray alan kiinin yeeni üzerine kaytl olduunu örendi. Soluu adliyede alan Uruçtekin, faiziyle birlikte 522 bin TLlik davas açt. Mahkeme, 4 ay önce M.Y.nin, Uruçtekine paray ödenmesine karar verdi.

DAVAYI KAZANDIM ANCAK PARAYI TAHSL EDEMYORUM

Uruçtekin, davay kazanmasna ramen parasn alamadn belirterek, öyle konutu:

Emlakçda tantm kiinin inaatn gördüm. stediim daireyi beenebileceimi söyledi. 322 bin TLyi senet karlnda verdim. Ne zaman tapunu verirsem, senedi bana geri verirsin dedi. Böyle anlatk. Ondan sonra aileme gösterdim. Ailem de beendi. Dairesini ucuz satma gerekçesi olarak da 1 milyon TLye arsa alacan paraya ihtiyac olduunu söyledi. O arsay da benim yanmda para verip ald. Ancak vekaletini yeenine vermi, yeeni de kendi i ortana vermi. En az 6 milyon liralk mal varl var ama hiçbirini kendi adna kaydettirmemi. Hepsini bakalarnn üzerine devretmi. 13 milyon liraya Yalovada yeeni adna istasyon açm. Köyünde 2 milyon liraya ev yaptrm. 1 frn ve daire alp, kaynpederine devretmi. Bu adam milleti perian etti. Müteahhit de bu evin onun deil yeeninin olduunu söylüyor. Senedi mahkemeye verdim. Davay kazandm ancak paray tahsil edemiyorum.

Ana Sayfaya Git