Şehitlere son görev!

Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin İdlib bölgesinde görev başındayken kalp krizi geçirerek şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sezayi Atabey, Ağrı'nın Tutak ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Haberler 21.03.2020 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehidin cenazesi, anlurfadan kara yolu ile memleketi Arnn Tutak ilçesi Akyele köyüne getirildi. Atabeyin Türk bayrana sarl naa, köy meydannda klnan cenaze namaznn ardndan, köy mezarlnda göz yalar içerisinde topraa verildi.

ARI EHDN UURLADI

ehidin babas Zakir ve annesi Yükseli Ar Valisi Süleyman Elban ile Belediye Bakan Savc Sayan teskin etti.

Cenaze törenine AK Parti Ar Milletvekili Ekrem çelebi, l Jandarma Komutan Tugeneral Cemil Lütfi Özkul, 12. Mekanize Tugay Komutan Tugeneral Faruk Metin, l Emniyet Müdürü Nihat Özen, AK Parti l Bakan Abbas Aydn, Tutak Kaymakam Ahmet Karaaslan, Tutak Belediye Bakan Bülent Duru ve vatandalar katld.

Atabey, 18 Martta Suriyenin dlib kentinde pusu, keif ve gözetleme faaliyetleri srasnda kalp krizi geçirerek ehit olmutu.

NAYRE SON YOLCULUK

Suriyenin dlib kentinde Esed rejimi unsurlarnn saldrs sonucu ehit olan Piyade Uzman Onba Ramazan Nayirin cenazesi, memleketi Sivasta topraa verildi.

ehit Ramazan Nayirn (24) naa, Alibaba Mahallesindeki baba evinde helallik alnmasnn ardndan Yukar Tekke Mezarl Garnizon ehitliine getirildi.

Buradaki törene, ehidin ailesi ve yaknlar, Sivas Valisi Salih Ayhan, Gençlik ve Spor Bakan Yardmcs Hamza Yerlikaya, AK Parti Sivas Milletvekilleri smet Ylmaz, Habib Soluk ve Semiha Ekinci, CHP Sivas Milletvekili Ula Karasu, 5. Piyade Eitim Tugay Komutan Piyade Albay Hakan Tutucu, Belediye Bakan Hilmi Bilgin, il protokolü, askeri erkan ve vatandalar katld.

ehidin annesi Fadime ve babas Hüseyin Nayir, güçlükle ayakta durdu.

Törende, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ehit ailesine gönderdii taziye mesaj okundu.

Cenaze namaznn ardndan Nayirin naa, ehitlikte topraa verildi.

Bu arada, törene katlanlara yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda maske ve eldiven datld, insanlarn salgndan kurtulmas için dua edildi.

Ana Sayfaya Git