Şehitleri andık

Diyarbakır'da, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'inci yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi.

Haberler 19.03.2020 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 18 Mart ehitleri Anma Günü ve çanakkale Zaferinin 105. yl dönümü nedeniyle Yeniehir ilçesi Sezai Karakoç Caddesi üzerinde bulunan Hava ehitliinde tören düzenlendi. Törene Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, 8inci Ana Jet Üst Komutan ve 7. Kolordu ve Garnizon Komutan Vekili Ali Özmen, Türkiye Harp Malulü Gaziler, ehit, Dul ve Yetimleri Dernei ube Bakan Reit Can, ilçe kaymakamlar ile kamu kurum ve kurulu temsilcileri katld.

Hava ve Kara ehitliine çelenk sunma törenin ardndan ehitler ansna sayg at yapld. Sayg duruu ve stiklal Marnn okunduu törende Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, ehitlik defterini imzalayarak duygu ve düüncelerini yazd.

MNNET VE ÜKRANLA ANIYORUZ

Törende konuan Vali Güzelolu, Aziz ehitlerimiz, tarihimize altn harflerle yazlan, dönüm noktalarndan biri olan ve bamszlk savann temellerinin atld çanakkale Zaferini kutlamak ve vatanmz uruna canlarn hiçe sayarak, gösünü dümana siper eden, milletimizin bamszl vatanmzn bölünmez bütünlüü uruna can veren siz aziz ehitlerimizin huzurundayz. Sizleri bitmeyen bir rahmet, minnet ve ükranla anyoruz. Ruhlarnz ad mekanlarnz cennet olsun. Kadn, erkek, yal, genç ve çocuk yataki ehit kahramanlarmzn dünya tarihinde benzeri olmayan bir zaferin mimar olmalarn bugün biz 105inci yl dönümündeyiz. Tüm dünya milletlerinin takdirini kazanan bamszlk uruna bir milletin neler yapabileceinin en güzel örneini veren siz kahramanlarmza milletçe ükranlarmz sunuyoruz. Bu duygularla, bata cumhuriyetimizin kurucu gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu topraklar bizlere vatan eyleyen tüm ehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve ükranla anyorum. Aziz hatralar önünde sayg ile eiliyoruz. Ruhunuz ad, makamnz cennet olsun inallah dedi. Yaplan konumann ardndan tören, ehitlerin ruhu için dua edilmesi sonras sona erdi.

Ana Sayfaya Git