Şehitlerimizi Unutamayız

Diyarbakır demokrasi şehitlerini, Kur'anı Kerim ile Mevlit okuyup, dua ederek, anarken, kabristanlar ziyaret edildi. Vatandaşlar, FETÖ terör örgütüne lanet getirip "bu millet o teröristlere geçit vermeyecektir" dedi.

Haberler 16.07.2018 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Diyarbakr demokrasi ehitlerini unutmad. !ETÖnün darbe kalkmas srasnda ehit olan polis memuru Halit Gülser ile sivil ehit Askeri çoban, mezarlar banda düzenlenen törenlerle anld. ehitler için Kuran Kerim ile mevlit okundu, dualar edildi, vatandalara yemek ve tatl ikram yapld.

EHTLER çN MEVLT OKUTULDU

Diyarbakrn Sur ilçesinde, Valilik ve l Müftülüünce slam aleminin 5. Haremi erifi olarak kabul edilen Ulu Camide mevlit okutuldu. Programa Vali Hasan Basri Güzelolu, AK Parti Diyarbakr milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, askeri erkan, emniyet mensuplar ve vatandalar katld.

15 Temmuz ve tüm ehitler için dualarn okunduu program kapsamnda cami önünde kurulan stantlarda vatandalara yemek ikramnda bulunuldu.

UNUTTURMAYACAIMIZI HAYKIRIYORUZ

Vali Güzelolu, burada yapt açklamada, Diyarbakrllarla, ehitleri dualarla, rahmetle andklarn söyledi.

15 Temmuzu unutmadmz ve unutturmayacamz milletçe bir kez daha haykryoruz. diyen Güzelolu, unlar kaydetti:

Milletin iradesine kasteden, bamszln, özgürlüünü yok etmek isteyen hainlere kar imanyla, gösüyle, tanka, topa, tüfee, silaha kar duran bütün milletimize de ükranlarmz sunuyoruz. Diyarbakr da bu duruu, bu iman sergileyen, ülkemizin birlik ve beraberliinin mührü olan aziz bir ehrimiz. Bu kararlmz bugün, dünden daha güçlü bir ekilde haykryoruz. Söz konusu olan vatansa, özgürlüümüz, devletimiz ve geleceimiz ise bu milletin her bir ferdi, yklmaz bir iman abidesi olarak ayakta kalacaktr.

Güzelolu, tüm ehitleri rahmetle andn, gazilere de ükranlarn sunduunu belirtti.

O TERÖRSTLRE GEçT VERMEYZ

Vatandalardan Mehmet Okan, bir daha 15 Temmuzlarn yaanmamas için dua ettiklerini söyledi. ehitlere rahmet dileyen Okan, öyle konutu: Allaha ne kadar ükretsek azdr. 15 Temmuzda halk çok hain, gaddar ve vahi bir darbeyle kar karya kald. Allahn kudreti ve inayetiyle Müslüman halktaki iman galip geldi. Bundan böyle en ufak bir giriim olursa Allahn izniyle 15 Temmuzdan çok daha büyük bir karlk bulacaktr. çünkü bu millet o teröristlere geçit vermeyecektir.

Hasan Hüseyin Deer de darbe giriimini gerçekletirilenlerin, halk hesaba katmadklarn ifade ederek, Halk demokrasiye, vatan ve milletine olan inanc dolaysyla sokaklara çkt ve onlar da zaten bu halk kitlesi önünde teslim olmak zorunda kaldlar. eklinde konutu.

SLVANDA MEVLT OKUTULDU

Diyarbakrn Silvan ilçesinde, 15 Temmuz ehitleri için Selahaddini Eyyubi Camisinde mevlit program düzenlendi. Programa Silvan Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Adem çelik, Silvan Alay Komutan Albay Gönen Süslü, Cumhuriyet Savcs Ömer Faruk Tosun, AK Parti lçe Bakan Nimet Aksoy ve vatandalar katld. Kuran Kerim ve mevlit okunan programda ehitler için dua edildi. Program sonunda Silvan Belediyesince vatandalara helva ikram edildi.

EHTLERN KABRLER ZYARET EDLD

ETÖnün darbe kalkmas srasnda ehit olan polis memuru Halit Gülser ile sivil ehit Askeri çoban, mezarlar banda düzenlenen törenlerle anld.

Törene, Vali Hasan Basri Güzelolu, Diyarbakr Milletvekilleri Ebubekir Bal, Oya Eronat, 7nci Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla, Bölge Jandarma Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, l Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kdemli Albay Fatih Klnç ve l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, çok sayda vatanda ve ehit yakn katld. Darbe giriiminin yaand gecede ehit olan polis memuru Halit Gülser ile inaat içisi sivil ehit Askeri çoban, mezarlar banda anld.

GÖLBAI ÖZEL HAREKAT DARES

Vali Güzelolu ilk olarak, 6 yldr görev yapt Ankaradaki Gölba Özel Harekat Daire Bakanlna FETÖcü askerlerin düzenledii saldrda ehit olan polis memuru Halit Gülserin Dicle ilçesi Pekmezciler köyündeki kabrini ziyaret etti. Güzelolu, burada yapt konumada, Halit Gülser FETÖ hain terör örgütünün, 15 Temmuz darbe giriiminde, hainlere kar iman ile duran ve bu darbe tehdidini canyla, ehadetiyle bertaraf eden kahramanlarmzdandr. Bugün maddi hayat sona erse de hepimizin gönlünde sonsuza kadar yaayacak, ülkemizin ve milletimizin hiçbir zaman unutmad bir kahraman evlad olarak her zaman hatrlanacaktr. çte ve dta bu ihanetin temsilcileri ve bu terör örgütünün destekçileri bilmelidir ki, bu milletin Halitleri bitmez, bir ölen, bin dirilen bir inancn, bir ruhun Halit de kahraman bir temsilcisiydi. ehitler tepesinin manen ölmeyecek bir kahramanyd dedi.

EHT POLS GÜLERN KABRSTANI

Vali Güzelolu, kabir ziyaretinin ardndan ehit polis memuru Halit Gülserin yaknlarn ziyaret etti.

Ardndan Ergani ilçesine geçen Vali Güzeolu, burada da kalkma srasnda 15 Temmuz ehitler Köprüsünde ehit olan Askeri çobann mezarn ziyaret etti. Vali Güzelolu ve beraberindekiler, ellerinde Türk bayraklar, çok sayda vatanda tarafndan karland. Kuran Kerim tilaveti ile balayan törende, Vali Güzelolu ve beraberindekiler, burada tüm ehitlerin ruhlarna dualar okudu.

Burada da bir konuma yapan Vali Güzelolu, ehit Askeri çobann özgürlüüne sahip çkan bir kahraman olduunu söyledi.

Ergani Merkez Kebir Camisinde ölen namaznda düzenlenen programda ise, Kuran Kerim tilaveti sonras ilahiler okunarak, ehit için dua edildi. Ergani Kaymakaml tarafndan mevlit programndan sonra ehitler ansna yemek verildi.

Ana Sayfaya Git