Şehitlerini andılar

Viranşehir ilçesinde 3 yıl önce PKK tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan ortaokul öğrencisi Ahmet Oktay Günak ile bekçi İbrahim Kete için anma töreni düzenlendi

Haberler 17.02.2020 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Viranehir ilçesinde 3 yl önce PKK tarafndan bombal araçla düzenlenen saldrda ehit olan ortaokul örencisi Ahmet Oktay Günak ile bekçi brahim Kete düzenlenen törenle anld.

ehit Günak için il merkezindeki Yeni Asri Mezarlkta yaplan törene ailesinin yan sra anlurfa Valisi Abdullah Erin, Garnizon Komutan Tugeneral Oktay Abua, anlurfa Cumhuriyet Basavcs Tolgahan Öztoprak, anlurfa Adalet Komisyonu Bakan Mahir Tatimur, ehit Aileleri Dernei Bakan Mehmet Yavuz, Muharip Gaziler Dernei Bakan Hasan Aslan katld.

Dua edilen törende, küçük ehit Günakn kabrine karanfil brakld.

anlurfa Cumhuriyet Basavcs Tolgahan Öztoprak, burada yapt konumada, teröre tepki gösterdi.

Öztoprak, unlar kaydetti:

Hain bölücü terör örgütünün sivilleri hedef ald insanlk d saldrda 11 yandaki yavrumuz Ahmet Oktay Günak ve kahraman bekçimiz brahim Kete ehit olmutur. Viranehirde 3 yl önce yaplan bu saldr da terörün çocuk, genç, yal ve sivil dinlemeden iledii insanlk suçlarna bir örnektir. Bu vesileyle 11 yandaki ehit yavrumuz Ahmet Oktay Günak ile ayn saldrda ehit verdiimiz brahim Kete ve dier tüm ehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.

Heyet daha sonra Günak ailesini evinde ziyaret edip, ehidin babas Mustafa Günaka Kuran- Kerim ve Türk bayra hediye etti.

- Vatan sa olsun

Viranehir ilçesinde düzenlenen törende de ayn saldrda ehit olan bekçi brahim Ketenin kabri ziyaret edildi.

ehit Ketenin yaknlarnn yan sra Kaymakam Ömer Dereci, Belediye Bakan Salih Ekinci, lçe Emniyet Müdürü Klç Aslan, lçe Jandarma Komutan Yüzba Özgür çelebi ile baz vatandalarn katld törende dua edildi.

ehidin ei Fatma Kete, törende yapt konumada, Vatan sa olsun. Eim yaplan saldrda ehit oldu. Devletimiz bizi hiçbir zaman yalnz brakmad. dedi.

ehidin babas Kasm Kete de evladn gururla andklarn belirterek, çok ükür bu yl da unutulmadk. Anma töreni bizi sevindirdi, sa olsun devletimiz bizi yalnz brakmyor. Emei geçenlere teekkür ediyoruz. diye konutu.

anlurfann Viranehir ilçesinde 17 ubat 2017de Yeniehir Mahallesindeki Savclar Sitesine bomba yüklü araçla yaplan terör saldrsnda 11 yandaki Ahmet Oktay Günak ile bekçi brahim Kete ehit olmu, 48 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git