Şeref Malkoç: Hedefimiz kamu hizmetinin kalitesini artırmak- Yeniden

KAMU Başdenetçisi Şeref Malkoç, 2010 yılında kurulan kurumun hedefinin Türkiye'de kamu hizmetlerinin kalitesini artırmak olduğunu söyledi. Kurum olarak insan hakları konusunda toplumu daha duyarlı hale getirmek için çalıştıklarını da belirten Malkoç, aynı zamanda insan hakları kurumu olduklarını söyledi.

Haberler 17.04.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Badenetçisi eref Malkoç, Atatürk Üniversitesinde Adalet, Ombudsmanlk ve Üniversiteler konulu konferans verdi. Kültür Merkezi 15 Temmu Milli rade Salonundaki konferans Cumhuriyet Basavcs Burhan Bölükba, Bölge dare Mahkemesi Bakan Mehmet Metin Kahraman, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Basavcs Ünal Bingül, öretim üyeleri ve örenciler izledi. Adaletin çok geni konferanslara, kitaplarla izah edilecek bir tarifi olduunu belirten Kamu Badenetçisi eref Malkoç, Ama çok basit bir tarifini söylemek gerekirse insann kendisine yaplmasn istemedii bir muamele veya sözü, bakasna yapmamas. Bu adaleti tarif eden cümlelerden biridir. nsan kendisine yaplmasn istemedii bir eyi bakasna yapmyorsa adil saylr. Kardeleri ile annesi ve babas ile diyaloglarnda, arkadalaryla, örencilerle yöneticiyse görev ve sorumluluklarnda bu ölçüye dikkate ederse bundan sonras daha kolaydr. Dünyadaki bütün ideolojiler, felsefi düünceler, siyasi admlar, dinler hedeflerine adaleti gerçekletirmeyi koymulardr. Zaten dünyadaki hak ve özgürlüklerin araylarnn temelinde adalet istek ve arzusu vardr dedi.

HERKES KENDNE GÖRE ADALET STYOR

Herkesin adalet istediini ifade eden Malkoç, Kendi aramzda diyaloglarmz da çevremizde herkes adaleti salyor. Ama iin ucu kendisine gelince biraz deiiyor i. nsan kendileri ile ilgili olaylarda adalet istiyorlar ama aynen kendilerinin dedikleri gibi olsun istiyorlar. Hakkaniyete, kul hakkna, insan haklarna önem verirsek gerisi düzelir. Türkiyede 206 üniversite var, 7,5 milyon üniversite örencimiz var, 17 milyon ilk, orta ve lise de örencimiz var. Hastanelerimiz okullarmz, ekonomimiz bütün hepsi insanmz için çalyor. nsann hedefi de devletin hedefi de adalettir. Kolay bir ey deil tabi ki. Haberlerde dinliyoruz, öyle haberler görüyoruz insanlmzdan utanyoruz. vasfl nitelikli ahlakl adaleti salayan düzgün insan yetitirmeye geliyor. Dünyada ki bütün huzursuzluklarn temelinde de bu var. Bütün mesele insan düzeltebilmek. Eer insanmz düzeltebilirsek, ülkemizde dünya da düzelir. te bütün eitimlerin hedefi bu, adaleti temin etmek diye konutu.

Ana Sayfaya Git