Şeyh Bağdu'yu binlerce kişi andı

Beşiri ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Şeyh Süleyman Bağdu'yu anma yıldönümünde müritleri, Zilan Türbesi'ne akın etti. Güzel bir havada binlerce kişiyi ağırladıklarını belirten Şeyh Selman Bağdu, "Merhum babamın vefatının yıldönümünde Türkiye'nin dört bir yanından sevenleri türbede buluştu. Bu güzel tablo bize yeter" dedi.

Haberler 31.01.2018 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

eyh Süleyman Badu, vefatnn 12nci yldönümünde Zilan Türbesinde anld. Karadeniz bölgesi bata olmak üzere Türkiyenin dört bir yanndan gelen sevenleri ile yer sofrasnda oturan eyh Selman Badu, Her yl Ocak aynn son günündeki anma etkinliine merhum babamn sevenleri geliyor. Burada çok duygulanyoruz. Güzel bir atmosfer oluuyor dedi.

EYH BADUYU ANMA

Beiri Belediyesi eski Bakan Sait Karabulut, Özel dare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Batman Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Abdulkadir Demir, Ziraat Odas Bakan Nizamettin Aydi, baz il yöneticileri ile kalabalk bir kitlenin katld anma etkinliinde, Mevlid-i erif yemei verildi. Yöresel yemeklerin bulunduu yer sofrasnda sevenleri ile oturan eyh Selman Baduya amcas smail Badu da elik etti.

BNLERCE K KATILDI

Yaklak 12 bin kiinin katld Beiri-Örmegöze köyü yaknndaki Zilan Türbesinde, öle saatlerinde eyh Selman Badunun sevenleriyle dolup tat. Bu yl güzel hava nedeniyle ülkenin dört bir yanndan müritlerin geldiini belirten eyh Badu, Ylda iki kez türbede konuklarmz arlyoruz. Gerek anma töreni, gerekse de Zilan Türbesi anma enliklerinde binlerce kiiyi arlyoruz. Bu yl anma etkinliine beklediimizin üzerinde bir katlm oldu. Gelenlere teekkür ediyoruz diye konutu.

Samsundan Zilan Türbesine gelen Metin Ylmaz, 34 yldan beri her yl geldiini belirterek, Ylda iki-üç kez mutlaka türbeye gelip dua ediyoruz. Burada olmak manevi bir duygu. Türbede feyz alyoruz. Buray anlamak lazm. Buradaki güzellik ve atmosfer bam baka. 34 yldan beri geliyoruz. Her yl bölgeye gelmenin de ayr mutluluunu yayoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git