Şeyh Çevik'e suikast!

Nakşibendî şeyhi Muhammed Ziyaeddin'in torunu ve bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Abdülkerim Çevik, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Haberler 20.01.2020 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Güroymak (Norin) ilçesinde, Nakibend eyhi Muhammed Ziyaeddinin torunu ve bölgenin kanaat önderlerinden eyh Abdülkerim çevik (50), eyh Hafit Kuran kursunda örencileriyle birlikte kahvalt yaparken urad silahl saldrda yaamn yitirdi. Menfur saldryla vefat eden çevikin ölümü Nakibendi cemaatinde büyük üzüntüye yol açarken, çileri Bakan Süleyman Soylu olayla ilgili sosyal medyada yapt paylamnda, çok hüzünlüyüm. Bir alimin ölümü, bir alemin ölümüdür dedi.

EYH KAHVALTI YAPARKEN

Alnan bilgiye göre, Güroymak ilçesinde saat 11.00 sralarnda saldrgan Y.., eyh Muhammet Hafit Kuran Kursuna gitti. Y.., burada Kuran kursu örencileriyle birlikte kahvalt yapan Nakibend eyhi Muhammed Ziyaeddinin torunu ve bölgenin kanaat önderlerinden, öretmenlik yapan eyh Abdülkerim çevik ile görütü.

GÖRÜTÜ, SONRA ATE ETT

Görüme srasnda Y.., beraberinde getirdii silah çekerek eyh Abdulkerim çevike gelii güzel ate etti. Kurunlarn hedefi olan 50 yandaki çevik kanlar içerisinde yere yld. Ar yaralanan çevik, Kuran kursu görevlileri tarafndan 112den çarlan ambulansla Güroymak Devlet Hastanesine kaldrld.

SEVENLER HASTANEYE AKIN ETT

eyh çevikin saldrya uradn duyan yaknlar, talebeleri ve sevenleri hastane önüne akn etti. Yaplan otopsi ilemlerinin ardndan eyh çevikin cenazesinin Erentepe Mahallesinde bulunan aile kabristanna defnedilecei örenildi.

HASTANEDE YAAMINI YTRD

Buarada tedaviye alnan çevik, doktorlarn tüm müdahalelerine karn kurtarlamayarak yaamn yitirdi. Olayn ardndan güvenlik güçleri, kaçmak üzere olan saldrgan Y..yi yakalayarak gözaltna ald. Y..nin üzerinde yaplan aramada 3 adet ruhsatsz tabanca ele geçirildi.

BR ALMN ÖLÜMÜ, BR ALEMN ÖLÜMÜDÜR

çileri Bakan Süleyman Soylu, Twitter hesabndan yapt paylamda, çok hüzünlüyüm. Bir alimin ölümü, bir alemin ölümüdür. Bitlis Güroymak (Norin) Medresesi Bamüderrisi Seyda Abdülkerim çevik Allaha yürüdü. Allah rahmet eylesin paylamyla üzüntüsünü dile getirdi.

EYH ABDULKERM çEVK KMDR?

Hazret nam ile maruf eyh Muhammed Diyaeddinin (kuddise srruhu) torunlarndan eyh Ataullahn (kuddise srruhu) evladlarndan olan Seyda Abdulkerim çevik, Bitlis li Güroymak (Norin) lçesinde dünyaya geldi.

6 yanda balad ilk eitim ile birlikte, Norinde çeitli medreselerde amcas eyh Muhammed Hafid (kuddise srruhu), eyh Mazhar (kuddise srruhu), eyh Fedli (kuddise srruhu), Mele Sabri, Horasanl Mele Ebubekir gibi büyük limlerin yannda medrese eitimine balad.

Medrese kitaplarnn birçounu bu limlerin yannda okuduktan sonra, 1988 ylndan itibaren, Seyda Burhaneddinin Bamüderrisliini yapt Siirt/Tillo Medresesinde eitimine devam ederek 1991 ylnda ilim icazetini ald.

9 yanda amcas eyh Hafidin (kuddise srruhu) yannda tevbe ederek, Nakibendi tarikatnda balad seyr-u sülükü amcas eyh Muhammed Hafidin (kuddise srruhu) 2001 ylnda vefatndan sonra, eyh Fetullah-i Verkanisin (kuddise srruhu) torunu eyh Asmn (kuddise srruhu) yannda tamamlayarak, 2007 ylnda eyh Muhammed Asm (kuddise srruhu) tarafndan irad ile görevlendirildi.

Bitlis li Güroymak (Norin) lçesinde bulunan Norin medresesinde Bamüderris olarak ilim ve iradla megul olan Seyda Abdulkerim çevik, ayn zamanda Anadolu Üniversitesi lahiyat ve Sosyoloji bölümleri mezunuydu.

Ana Sayfaya Git