'Şeyh Said silinsin' başvurusuna tepki

Vatan Partisi Şeyh Said'le ilgili tüm isim ve sembollerin Diyarbakır'dan silinmesini istedi. Şeyh Said Derneği Başkanı Mehmet Kasım Fırat başvuruya tepki gösterdi.

Haberler 17.12.2019 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

eyh Said Dernei Bakan Mehmet Kasm Frat, Vatan Partisinin eyh Saidi simgeleyen bütün sembollerin kaldrlmas talebiyle Diyarbakr Valilii ve Büyükehir Belediyesine yapm olduu bavuruya tepki gösterdi. Bu giriimin imha ve inkr politikalarnn devam olduunu söyleyen Frat, Biz meydan bo brakmayacaz. Deerlerimize sahip çkacaz ve onlarn brakt mirasn sahibiyiz diye haykracaz dedi.

Vatan Partisi Diyarbakrn Dakap Meydan bata olmak üzere cadde, sokak ve çeitli yaplarda bulunan eyh Said isminin kaldrlmas talebiyle Diyarbakr Valilii ve Büyükehir Belediyesine bavuru yapt. Vatan Partisi adna Öncü Gençlik Genel Bakan Özgür Bursal, Öncü Kadn Genel Bakan Meltem Ayval ve Diyarbakr l Bakan Haluk Mhalioludan oluan heyet l Valiliine dilekçe verdi. Bavuruda eyh Saidi simgeleyen bütün sembollerin kaldrlmas talep edildi.

Bu dilekçeye eyh Said Dernei Bakan Mehmet Kasm Frat, tepki gösterdi. Frat, Ben bu giriimi çok görmüyorum. Vatan Partisinin zaten görevi budur. Bu tür giriimler bizim deerlerimize ve halklarn önem verdii bütün deerleri yok saymaktr. mha ve inkar politikalarnn devamdr. Dou Perinçekin de Vatan Partisinin de görevi budur. Bölgede sknt yaratmak, insanlar farkl eylere yönlendirmek. Biz meydan bo brakmayacaz. Deerlerimize sahip çkacaz. eyh Said ve arkadalar toplumumuzun deerleridirler. Bu deerlere sahip çkacaz ve onlarn brakt mirasn sahibiyiz diye haykracaz dedi. Frat, isimlerin kaldrlmas gibi bir giriimin olmas durumunda hukuki olarak tüm haklarn kullanacaklarnn da altn çizdi.

MEZAR YERLER AçIKLANSIN

eyh Said ve arkadalarnn mezar yerlerinin açklanmas için de giriimlerine devam ettiklerini dile getiren eyh Said Dernei Bakan Mehmet Kasm, bu konuda birçok sivil toplum kuruluunun kendilerine destek verdiini söyledi. Frat, mezar yerlerinin açklanmas talebiyle bu hafta içerisinde dava açacaklarn da belirtti.

Ana Sayfaya Git