Şok mesaj ortaya çıktı! Saat 04.25’te sahte imzayla göndermişler…

15 Temmuz darbe girişiminde Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki eylemleri organize eden ve Emniyet Müdürlüğü TEM Daire Başkanı Turgut Aslan'ı yaralayan, korumasını şehit eden eski kurmay albay Erkan Öktem'in, darbe emirlerine uyulması yönünde sahte imzalı mesaj çektiği belirlendi. Darbeciler tarafından derdest edilen dönemin Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi'nin sahte imzası ile Öktem'in imzasının bulunduğu mesajda, sözde ‘yurtta sulh harekatı’nın başarıyla yürütüldüğü ve sıkıyönetim emirlerine uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı ifadeleri yer aldı.

Haberler 09.09.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe giriiminde Jandarma Genel Komutanlndaki eylemleri organize eden ve Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele (TEM) Daire Bakan Turgut Aslan yaralayan, korumasn da ehit eden eski kurmay albay Erkan Öktemin, darbe emirlerine uyulmas yönünde sahte imzal mesaj tespit edildi.

Ankara 23üncü Ar Ceza Mahkemesinde görülen Jandarma Genel Komutanl darbe davasnn dosyasna eklenen belgeler arasnda, dönemin Jandarma Genel Komutan emekli Orgeneral Galip Mendinin Özel Kalem Müdürü eski kurmay albay Erkan Öktem imzasyla mesajlar yer ald.

Ankara Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianameye göre Öktem, 15 Temmuz günü Jandarma karargahndaki darbe eylemlerini organize etti.

Darbe kart olan askerlerin derdest edilmesi emrini veren Öktem, karargaha olas müdahale için darbeci helikopter pilotlar ile görüerek Jandarma Genel Komutanl bölgesindeki polis araçlarna ate açlmasn istedi ve sabah saatlerine kadar darbenin baarl olmas için çabalad.

Darbeye yönelik eylemler devam ederken ve Jandarma Genel Komutanl FETÖcülerin igali altndayken dönemin Kurmay Bakan Vekili olan Jandarma Genel Komutan Arif çetin, yaknlardaki Hisarcklolu Camisini karargah olarak belirledi.

Darbe kart askerlerle Genelkurmaydan çekilen sözde skyönetim emirlerine uyulmamas yönünde saat 03.45te bal birliklere gönderilen mesajda, Jandarma bir kanun ordusudur. Millete, devlete, milli iradeye yaplan ve yaplacak her türlü kanunsuz harekete kar, gerekli tedbirler emir komuta zinciri içerisinde alnacaktr. ifadelerine yer verildi.

HAREKAT YILDIRIM KODLU MESAJ

Mahkemedeki savunmasnda darbeden haberinin olmadn söyleyen Öktem, çetinin mesaj üzerine harekete geçti ve darbeciler tarafndan derdest edilerek Aknc Üssünde rehin tutulan Orgeneral Mendinin imzasn kullanarak sahte bir darbe mesaj hazrlatt.

Harekat yldrm kodlu olan ve sözde skyönetim emirlerine uymayanlar hakknda yasal ilem yaplaca belirtilen mesaj, 04.25te bal birliklere gönderildi.

Mesajda, 16 Temmuz saat 03.00 itibariyle yönetime el koyulmu olup, yurtta sulh harekat baaryla yürütülmektedir. Basnda yaplan dezenformasyonlara itibar edilmeden tüm bal birliklerce ilgi ile emredilen skyönetim kanununa harfiyen riayet edilecek ve uymayanlar hakknda her türlü yasal tedbir alnacaktr. ifadeleri yer ald.

ok mesaj ortaya çkt Saat 04.25te sahte imzayla göndermiler

10 KEZ AIRLATIRILMI MÜEBBET STEND

Bütün çabalarna ramen baarl olamayan Öktem, daha önce kamera kaytlar ve sank ifadeleriyle de ortaya çkt üzere sabah saatlerinde TEM Daire Bakan Turgut Aslan yaralad ve korumasn ehit ederek karargahtan kaçt.

Daha sonra yakalanarak yarglanmaya balayan Öktem, mahkemedeki savunmalarnda inkar politikasn izledi ve dava doyasndaki delilleri kabul etmedi.

Davann 9 Temmuz 2019da görülen celsesinde esasa ilikin mütalaasn açklayan Cumhuriyet savcs, aralarnda eski kurmay albay Öktemin de bulunduu 175 sann anayasay ihlal suçundan bir, kasten adam öldürme suçundan da 9 kez olmak üzere toplamda 10ar kez arlatrlm müebbet hapse mahkum edilmesini talep etti.

Ana Sayfaya Git