353 kişinin ismi listeden düştü!…

Diyarbakır Valiliği, kamuda 6 aylığına istihdam edilerden 353 kişinin isimlerinin listeden düşürüldüğünü açıkladı.

Haberler 17.03.2017 - 08:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çeitli kurumlarda çaltrlmak üzere istihdam edilen ve kura ile belirlenen 5 bin kiilik listede isimlerinin olmad yönündeki tartmalar üzerine Diyarbakr Valilii tarafndan yaplan açklamada, 195 kiinin ayn adreste oturduu, 158 kiinin de SGK kayd olduu için toplam 353 kiinin listeden düürüldüünü duyurdu.

Toplum yararna çalma program kapsamnda, istihdam edilecek 5 bin kiinin isimleri 13 Mart tarihinde noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. Belirlenen isim listelerinin açklanmasnn ardndan açklanan listede isimleri olmasna ramen, KUR Müdürlüü panolarndaki listelerde isimleri olmayan bazlar, kura çekiminde yolsuzluk yapt yönünde iddialarda bulunmutu.

KURALAR NOTER HUZURUNDA çEKLD

Diyarbakr Valilii bugün yapt yazl açklamada, 5 bin kiilik listede olmasna ramen toplam 353 kiinin isimlerinin, ayn adreste ikamet ettikleri ve SGK kaytlar olduu gerekçesiyle panolara aslan listelerden düürüldüünü duyurdu. Valilik açklamasnda, öyle dedi:

çalma ve Kurumu Diyarbakr l Müdürlüünce 27.02.2017-03.03.2017 tarihleri arasnda bavurusu alnan 5 bin kiilik TYP projeleri için valiliimizce 27.02.2017 tarihinde basn duyurusu yaynlanmtr. 13.03.2017 tarihinde Cahit Stk Taranc Kültür Merkezinde çalma ve Kurumu Diyarbakr l Müdürlüü yetkilileri, yükleniciler tarafndan kura çekmeye yetkili temsilciler, Diyarbakr 1inci Noteri Necat Andaç, görsel ve yazl medya temsilcileri, siber güvenlik uzman ve vatandalarmzn nezaretinde her proje için ayr ayr olmak üzere 32 adet projenin bilgisayar kuras çekimi ilemi gerçekletirilmitir. çekilen her kurann hemen akabinde belirlenen isim listeleri noter huzurunda çkt alnarak onaylatlm ve Diyarbakr 1inci Noterliince çalma ve Kurumu Diyarbakr l Müdürlüüne ulatrlmtr.

LK LSTE NHA LSTE DELD

Valilik açklamasnda, ilk listenin nihai ie alnacak liste olmadnn duyurulduu belirtilerek, öyle konutu:

Toplum Yararna Program Genelgesinin 9uncu Maddesinin 2inci ve 9uncu Fkralarna dayanlarak 27.02.2017 tarihinde yaynlanan basn duyurusunda, Seçim yöntemleri sonras oluan listeler nihai liste olmayp, yüklenici ve KUR tarafnda gerekli inceleme ve kontrol ilemleri (Adres, SGK vb. sorgulamalar) sonrasnda kesinleecektir. nceleme ilemleri tamamlanmadan program balatlmayacaktr ibarelerine yerverilmitir. Bu kapsamda; Seçim yöntemleri sonras oluan listelerde ayn adreste oturan kiilerden birden fazla kiinin isminin olmas halinde; ayn haneden yalnzca 1 kii ie alnabilir. Bavuru sahiplerinden KURa kayt tarihi daha eski olana öncelik tannacaktr. Kurum kayt tarihlerinin ayn olmas halinde ise bavuranlardan ya büyük olan söz konusu TYPye katlacaktr. SGK kayd tespit edilenler iba yapamayacaktr. Ayrca; Ayn hanede ikamet etmemek koulu ile kura sonucu isimleri çkan akraba kiilerin TYP programlarndan faydalanmasnda KUR mevzuatna göre herhangi bir engel bulunmamaktadr.

353 KNN SMLER LSTEDEN DÜÜRÜLDÜ

Kura ile belirlenen 5 bin kiilik listede 195 kiinin ayn adreste olduu için, 158 kiinin de SGK kayd olduu için toplam 353 kiinin isminin 5 bin kiilik listeden düürüldüü ifade edilen valilik açklamasnda, u bilgilere yer verildi:

Bu itibarla; çalma ve Kurumu Diyarbakr l Müdürlüünce 13.03.2017 tarihinde çekilen noter kurasnda belirlenen isimler için öncelikle ayn adreste oturan kiiler için sorgulama yaplarak 195 kiinin ayn adreste oturduu tespit edilmitir. Akabinde l Müdürlüü ve Türkiye Kurumu Genel Müdürlüünce yaplan SGK sorgulamalarnda da 158 kiinin SGK kayd olduu tespit edilmitir. Yaplan tespitler neticesinde toplam 353 kiinin asil listelerden düümü yaplmtr. Düümü yaplan 353 kii yerine, çeitli Kamu Kurumlar ile mütereken yaplan çalmalar neticesinde, öncelikli olarak daha önce TYP projelerinden hiç faydalanmam kiiler olmak üzere, KURa bavuran dezavantajl kiiler, Aile ve Sosyal Politikalar ASDEP uzmanlarnca yaplan saha çalmalarnda tespit edilen kiiler, KUR tarafndan yaplan çatkap ziyaretlerde tespit edilen kiiler, engelli vatandalarmz ve ehit yaknlar içinden, TYP programna müracaat edip kurada çkmayan kiiler arasndan belirlenmitir.

Ana Sayfaya Git