'360 bin kartın şifresi kopyalandı'

TM'lere yerleştirdikleri aparatlarla kredi kartı şifrelerini kopyalayan 2 kişi tutuklandı.

Haberler 22.09.2018 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ATMlere yerletirdikleri aparatlarla kredi kart ifrelerini kopyalayan 2 kii tutukland. 360 bin ifre görüntüsünün kopyalandn söyleyen emniyet kart hareketlerinizi kontrol edin uyarsnda bulundu.Bulgaristandan zmire gelip ATM lere yerletirdikleri aparatlarla kredi kart ve banka bilgilerini kopyalayp ülkelerine döndükten sonra ise haksz kazanç elde etmek için kullanan D.S.D. ve F.L.R., tekrar Türkiyeye giri yapnca yakaland. Emniyet yetkilileri vatandalar uyarp benzer olaylarn maduru olmamalar için hesap hareketlerini düzenli olarak kontrol etmeleri için uyard.

TEKRAR GR YAPINCA YAKALANDILAR

Bayrakldaki bir bankaya ait ATM üzerinde kart kopyalama aparatnn bulunmas üzerine Siber Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, çalma yapt. Yaplan aratrmada, özel aparat Bulgaristan plakal araçla gelen ayn ülkenin vatanda olan D.S.D. ve F.L.R.nin yapt belirlendi. 15 Eylülde yeniden Türkiyeye giri yapan dolandrclar, ATM üzerinden aparat söktükleri srada yakaland. Ele geçirilen materyaller üzerinde yaplan incelemede, yaklak 360 bin ifre görüntüsü de elde edildi.

SANIKLAR TUTUKLANDI

Türkiyeye ksa süreli olarak giri yaptktan sonra kart bilgilerini kullandklar teknikle kopyalayan iki dolandrcnn ülkelerine döndüklerinde ise bunlar kullanp para çekim ilemlerini gerçekletirdikleri ortaya çkt. D.S.D. ve F.L.R. gönderildikleri mahkemede tutukland. Bu arada bu tür olaylarla ilgili olarak ise emniyet yetkilileri vatandalar uyarp benzer olaylarn maduru olmamalar için hesap hareketlerini düzenli olarak kontrol etmeleri, ATMlerde ilem yaptklar srada ifre görüntüleme düzeneine kar tu takmn kapatmalar, ATMnin çevresinde gözetleme yapan üpheli kiileri ya da kart giri haznesi, para çk haznesi, tu takm gibi üpheli durumlar gördüklerinde ise polise bilgi vermeleri istendi.

Ana Sayfaya Git