39 hakim ve savcı daha ihraç edildi

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 39 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti.

Haberler 06.10.2017 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alnan bilgiye göre, HSK tarafndan, 667 sayl Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 3. maddesinin 1. fkras kapsamnda FETÖ/PDY ile iltisak ve irtibatlar olduu sabit görülen 39 hakim ve cumhuriyet savcsnn meslekte kalmalarnn uygun olmad ve ayr ayr olmak üzere meslekten çkarlmalarna karar verildi.

FETÖ OPERASYONU

HSK, süreçte 4 bin 521 hakim ve savc hakknda FETÖ üyeliinden ilem yapm ve bu kiiler meslekten ihraç edilmiti. Bugün ihraç edilenlerle FETÖ/PDY kapsamnda meslekten ihraç edilen hakim ve savc says toplam 4 bin 560 oldu.

Meslekten çkarma kararnn, dijital materyallerde yaplan incelemeler, örgüt mensuplarnn haberleme için kullandklar ifreli programlarda yer alan kaytlar, soruturmalar kapsamnda ifadelerine bavurulan hakim ve cumhuriyet savclarnn ifade ve sorgu tutanaklar ve soruturma sürecinde itirafta bulunan hakim ve cumhuriyet savclarnn beyanlarnn birlikte deerlendirilmesi sonucu alnd kaydedildi.

HSKnn ihraç kararnn Resmi Gazeteye gönderildii örenildi.

Ana Sayfaya Git