4 bin çocuk zehir ağında

Nasıranlı, Diyarbakır’da 4 binin üzerinde çocuğun uyuşturucu madde kullandığı için denetimli serbestliğe tabi tutulduğunu açıkladı.

Haberler 04.03.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda uyuturucuyla mücadalede aktif rol oynayan Av. Cevdet Nasranl, Diyarbakrda son 3 yln verilerine göre, 4 binin üzerinde çocuun uyuturucuya bulatna ve denetimli serbestlie tabi tutulduunu açklad. Nasranl, uyuturucu kullanm yaann ise 9a kadar dütüünü bildirdi.

Dicle Üniversitesi Rektörlüünce organize edilen ve Üniversitenin Kongre merkezinde gerçekletirilen Adalet Günleri konferansnda, Diyarbakr Barosu Avukatlarndan Cevdet Nasranl, Uyuturucu ile Mücadelede Farkndalk konulu sunum yapt.

UYUTURUCUYLA MÜCADELE

2012 ylndan bu yana uyuturucuyla mücadele konusundan ciddi çalmalar yaptn ifade eden Nasranl, uyuturucuya bulamann birinci noktasnn arkada ortamnda kaynaklandn belirterek unlar söyledi: Uyuturucuya bulamann birinci noktas arkadam ortamdr. lk bata merak ile balyor arkada bir kereden bir ey olmaz kullanrsan her eyi unutursun ve genellikle ailesiyle sorun yaayan gençler bu hat safhada olduunu görüyoruz. Uyuturucu kullanm 9 yana kadar inmi. Herkes aslnda öyle bir düünsün 9 yanda kardeimiz, yeenimiz ve evladmz vardr, onun uyuturucu kullandn tabir edin kafanzda düenin ne kadar vahim olduunu idrak edebiliriz. Dünya verilerine baktmzda 143 bin insann uyuturucu kullanmdan dolay öldüünü daha net anlarz.

KULLANIM VERLER KORKUTUYOR

Uyuturucu kullanm verilerine bakldndan dünyada uyuturucu kullanan saysnn 143 milyon olduunu vurgulayan Nasranl, Avrupada uyuturucu kullanm oran yüzde 27lerde. Bununla Türkiyeyi karlatrdmzda Türkiye yüzde 2.7lerde. Türkiye uyuturucu ticareti yapanlarla ile ilgili Avrupa ile Ortadou arasnda bir geçi noktasnda olduu için Türkiyenin bu noktada daha ciddi önlemleri alp bu geçi noktasn en az zararla atlatmas noktasnda çalmalar yürütmesi gerektiine inanyorum diye konutu.

4 MLYAR LRALIK UYUTURUCU

Diyarbakrda 2016 yllarnda 4 milyar TL deerinde uyuturucunun ele geçirildiine dikkat çeken Nasranl, Diyarbakrn krsalda 2016 ylnda, çileri Bakanlnn verilerine göre, 4 milyar TL deerinde bir ekimden bahsediliyor. Bu ile uraan baronlar, örgütler bize ahslara arkasnda aslnda çok ciddi güçlerinde olabileceini bizim için veri ortaya koyuyor. 2016 verisi 4 milyar TLdir. Bir ilin bütçesinde çok bir veriden bahsediyoruz. Bu insanlar buradan uzaklatrmak elbette kolay deil. çok ciddi çalmalarn olmas lazm. dedi.

4 BN çOCUK UYUTURUCU AINDA

Son üç yln verilerine bakldnda Diyarbakrda uyuturucu kullanan ve uyuturucu kulland için denetimli serbestlie tabi tutulan 4 binin üzerinde çocuun olduuna dikkat çeken Nasranl, unlar kaydetti: Bu Diyarbakr için çok ciddi bir rakamdr. Bu noktada saha çalmas ile baz kurumlarn yannda yerel yönetimlerle birlikte ayn zamanda sivil toplum örgütlerinin çalmas çok önemlidir. çünkü uyuturucuyla mücadele ayn zamanda sivil bir alandr. Sivil bir alan olduu için merkezi hükümetlerin yapabilecei çalma alan ayrdr. Yerelde sivil toplum örgütlerinin yerel yönetimlerle ve kentteki bütün dinamiklerle yapabilecei çalma çok çok daha etkilidir.

Ana Sayfaya Git