4 çocuğuyla evi terk etti

Diyarbakır’da bir kadın, dini nikahlı yaşadığı madde bağımlısı eşinin uyguladığı şiddete dayanamayarak 4 çocuğu ile evden kaçtı. Eşinin izini tekrar bulduğu talihsiz kadın, ölmek istemediğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

Haberler 31.10.2019 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 8 yl önce sevdii adama kaçarak dini nikah yapan R.A.nn bu birliktelikten 4 çocuu dünyaya geldi. R.A.nn ei F.V., iddiaya göre 3 yl önce uyuturucu madde kullanmaya balad. Bu süreçte çocuklaryla birlikte iddet gören R.A.nn peini olumsuzluklar brakmad. Cilt kanserine yakalanan talihsiz kadn, bir süre sonra görme kayb yaamaya balad. Einin iddet uygulamasna ve ölüm tehditlerine dayanamayan R.A., çocuklarn da alarak evden kaçt.

çocuklarnn babas, kald evin adresini de örendi

Önce ailesine snan R.A., einin ailesini de tehdit etmesi üzerine snma evine, ardndan da buradan ayrlp kimsenin bilmedii bir yere yerleti. Kald evin adresini örenen eski ei, R.A.nn kald apartmana gelerek burada bulunan komular da rahatsz edince kadn çaresiz bir ekilde ne yapacan ard. Görme kayb ile ilgili olarak hayrsever bir kurulu tarafndan ameliyat yaplan 4 çocuk annesi R.A., tedavisinin sürdüünü, maddi imkanszlklar yaadn ve ölmemek için ne yapmas gerektiini bilmediini söyledi.

Geçtiimiz hafta yine kapma dayand

Her gün ölümle tehdit edildiini kaydeden 4 çocuk annesi R.A., eski einin her gün kapsn çaldn dile getirdi. R.A., O kadar çok zor durumdayz ki u anda çocuklarmla birlikte gerçekten ölmemek için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Yetkililerden yardm bekliyorum. Bize yardmc olsunlar gereken cezay alsn. Geçtiimiz hafta yine kapma dayand, sabah ve akam binann içinde kalyor, uyuturucu kullanyor. O kadar çeitli bir hal alm ki komularm bu durumdan rahatszlk duyduu için beni binadan atmak istiyorlar. Bütün komularm kapma geldiler ve biz bu durumu kabul etmiyoruz dediler. Bütün ailem tehdit altnda olduu için onlar da yanma gelip gidemiyorlar dedi.

çocuklarmn genel ihtiyaçlarn karlayamyorum

Gözlerinin görmesi için hayrsever bir kurulu tarafndan özel bir hastanede tedavisi yapldn ve 3 ila 6 ay arasnda görmeye balayabileceini belirten acl anne, konumasna öyle devam etti:

u anda tedavim devam ettii için göremiyorum. Doktorlar 3 ila 6 ay arasnda bir süre tand. Bu süre içerisinde ne kadar görebileceimi onu da bilmiyorum ama inallah görürüm. Doktorum umutlu konuuyor ve maddi açdan çok skntdaym. çocuklarmn genel ihtiyaçlarn karlayamyorum. Hastaneye ve okula gidi gelite benim için büyük bir problem oluyor. Maddi olarak skntda olduundan kaynakl olarak birçok siyasi parti yetkililerinden telefon geldi ve yardmc olacaz dediler, fakat hiçbiri geri dönüüm yapmadlar. u anda çok zor durumdaym bana maddi açdan yardm edecek çocuklarmn gelecei için hayrseverlerden ve yetkililerden yardm bekliyorum.

Ana Sayfaya Git