4 girişli 13 odalı sığınak bulundu!

Pençe Harekatı'nda PKK'ya ait 4 girişli 13 odalı sığınak imha edildi. PKK'nın silah tamir atölyesi imha edildi

Haberler 10.06.2019 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyinde devam eden ve 14üncü gününe giren Pençe Harekat kapsamnda PKKya ait snak, barnak, maara, EYP ve mühimmatlar imha edildi. Komandolarn, Hakurka girerek 43 örgüt üyesinin etkisiz hale getirdii Pençe Harekat kapsamnda PKKya ait snak, barnak, maara, el yapm patlayc (EYP) ve mühimmatlara imha etmeye devam ediyor. Harekat kapsamnda PKKya ait pek çok maara ve snaklar imha edildi.

4 girili 13 odal snak imha edildi

Son olarak örgüt üyelerinin kulland ve 4 ayr girii bulunan 13 odal bir snak tespit edildi. Snak içerisinde yaam malzemelerinin yan sra, 200 adet elektrikli fünye, 100 adet normal fünye, 15 adet hazrlanm pil düzenei, 2 çuval amonyum nitrat, 1 adet nikon dürbün, 15 adet AK-47 arjörü, 13 adet gaz maskesi, T3 havan nian aleti, 2 adet av tüfei ve muhtelif çapta mühimmat bulunarak imha edildi. Ayrca, bir baka bölgede tespit edilen bir snakta ise yaam malzemelerinin yan sra 12 adet hazrlanm elektrik düzenekli amonyum nitrat EYP düzenei, 12 adet basma düzenekli EYP, 12 adet pil düzenei daha ele geçirildi. Ayn bölgedeki farkl bir tepede ise 6 Adet çNRA/KATYUA mühimmat, 2 çuval amonyum nitrat, 4 çuval çimento ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

PKKnn silah tamir atölyesi imha edildi

PKK tarafndan silah tamir atölyesi olarak kullanld belirlenen bir baka maarada ise 1 adet 3.5 kilowatt jeneratör, 2 adet av tüfei (biri salam), 1 varil AK-47 dipçii, 9 adet BKC MK. RF. tamburas ve tamir sandklar bulunarak imha edildi.

Harekat devam ederken Milli Savunma Bakanlndan yaplan açklamada ise unlar kaydedildi:

27 Mays tarihinde Irak kuzeyindeki Hakurk bölgesinde balayan ve planland gibi baarl ekilde devam eden Pençe Harekatnda terör örgütü PKKya ait snak, barnak, maara, EYP ve mühimmatlar imha edilmeye devam ediliyor. Komandolar Hakurkun kalbine kadar girerek 43 teröristi etkisiz hale getirdi. Terör örgütünün pek çok maara ve snaklar da imha edildi. Son olarak teröristlerin kulland 4 ayr girii bulunan 13 odal bir maara tespit edildi. Maarada pek çok yaam malzemesinin yan sra 200 adet elektrikli fünye, 100 adet normal fünye, 15 adet hazrlanm pil düzenei, 2 çuval amonyum nitrat, 1 adet nikon dürbün, 15 adet AK-47 arjörü, 13 adet gaz maskesi, T3 havan nian aleti, 2 adet av tüfei ve muhtelif çapta mühimmat bulunarak imha edildi. Bir baka bölgede tespit edilen snakta ise yaam malzemelerinin yan sra 12 adet hazrlanm elektrik düzenekli amonyum nitrat EYP düzenei, 12 adet basma düzenekli EYP, 12 adet pil düzenei daha ele geçirildi. Farkl bir tepede ise 6 Adet çNRA/KATYUA Mühimmat, 2 çuval amonyum nitrat, 4 çuval çimento ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Terör örgütü PKK tarafndan silah tamir atölyesi olarak kullanld belirlenen bir baka maarada da 1 adet 3.5 kw jeneratör, 2 adet av tüfei (biri salam), 1 varil AK-47 dipçii, 9 adet BKC MK. RF. tamburas ve tamir sandklar bulunarak imha edildi.

Ana Sayfaya Git