4 ilçe binasına polis gözetimi!

HDP'nin Diyarbakır'daki merkez ilçe teşkilatlarınca, binaların önünde Suriye’de PKK/YPG ve DEAŞ'a yönelik devam eden askeri harekata ilişkin yapılmak istenen basın açıklamalarına polis izin vermedi.

Haberler 16.10.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin ÖSO ile birlikte Kuzey Suriyeye yönelik balatt askeri harekta tepki amaçl, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr l Örgütünün organizasyonuyla merkez ilçe Kayapnar, Balar, Sur ve Yeniehir ilçelerinde basn açklamas yaplmak istenildi. HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Da, Musa Farisoullar ve Saliha Aydenizin katlm gösterdii açklama, polis tarafndan izin verilmedi.

Basn açklamasnn yaplaca ilçelerden olan Balarda gerginlik yaand. Açklama yapmak isteyen grubun uyarlara karlk vermesi üzerine polis müdahale etti. Polisin müdahalesinde HDP Diyarbakr Milletvekili Saliha Aydeniz etkilendi. Fenalk geçirilen Aydeniz, ambulans ile hastaneye kaldrld.

AçIKLAMAYA ZN VERLMED

Açklamann yaplaca Sur, Kayapnar ve Yeniehir ilçelerinde de benzer durum yaatlmak istenildi. Yeniehir ilçe binasnn önüne TOMA ve zrhl araçlar konulandrld. çevik kuvvet bina giriini kalkanlar ile kapatt. Tüm yaplan görümelere ramen darda açklama yaplmasna izin verilmedi. Bunun üzerine ilçe binasnda Suriyeye yönelik devam eden askeri harekta tepkiler içeren sloganlar atld. Uzun bekleyiin ardndan HDP Diyarbakr Milletvekili Remzi Tosun ve HDP Yeniehir lçe Ebakan Sadrettin Kaya açklama yapt.

Ana Sayfaya Git