4 yıl önce kaçırılmıştı

PKK'lıların 4 yıl önce kaçırdığı Uzman Çavuş Polat'ın naaşına ulaşıldı. Babasından alınan DNA örneklerinin uyuşması sonucu şehit Polat için tören düzenlendi.

Haberler 19.06.2019 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta, 4 yl önce snav için ehir merkezine giden ardndan birliine dönmeyen ve PKKllar tarafndan kaçrlan Jandarma Uzman çavu Ferdi Polatn ehit olduu belirlendi. ehit Jandarma uzman çavu Ferdi Polat için uurlama töreni düzenlendi.

rnak merkeze bal Yeniaslanbaar köyü Jandarma Karakolunda görevli olan Uzman çavu Ferdi Polat (28), 12 Aralk 2015te Açk Öretim Fakültesi snavna girmek için kent merkezine gitti ve birliine geri dönmedi. PKKl teröristler tarafndan kaçrlan Polatn cansz bedeni 4 yl sonra dalk alanda bulundu. Baba Rdvan Polattan alnan DNA örneklerinin uyumasyla bulunan cesedin Uzman çavu Ferdi Polata ait olduu kesinleti.

DNA SONUCU BELRLED

ehit Jandarma Uzman çavu Ferdi Polat için 23üncü Jandarma Snr Tümen Komutanlnda uurlama töreni düzenlendi. Düzenlenen törene, rnak Valisi Mehmet Akta, 23inci Jandarma Snr Tümen Komutan Tugeneral Halil Soysal, rnak Belediye Bakanvekili hsan Gören, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ve silah arkadalar katld.

rnak 23ünü Piyade Tümen Komutanlnda düzenlenen törende, ehit Jandarma Uzman çavu Ferdi Polatn Türk bayrana sarl naa, katafalka konuldu. Sayg duruunda bulunulmasnn ardndan ehidin özgeçmii okundu ve dua edildi. Düzenlenen törenin ardndan ehit Polatn cenazesi Gaziantepin Nurda ilçesine gönderilmek üzere omuzlarda ambulansa kadar tand.

Ana Sayfaya Git