40 gün sonra yakalanabildi!

Merkez Yenişehir ilçesinde yaklaşık 40 gün önce eşini pompalı tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

Haberler 05.02.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 05.02.2018 - 09:34

Merkez Yeniehir ilçesinde geçen yl aralk aynda, ei Rojbin lhan öldürdükten saatler sonra cinayeti iledii evinin önüne gelip, gazetecilere konuan, polisi görünce de kaçan eyhmus lhan, 40 gün sonra yakaland.

TARTITII EN ÖLDÜRDÜ

Olay, geçen 25 Aralk günü saat 01.00 sralarnda merkez Yeniehir ilçesi Dicle Mahallesi 294 Nolu Sokakta meydana geldi. çok sayda hrszlk ve kapkaç suçundan kayd bulunan, bir süre önce de cezaevinden çkan eyhmus lhan (29), kendisini aldatt yönünde söylentiler duyduu ei Rojbin lhan (21) ile evde tartmaya balad.

CNAYET TRAF ETMT

Tartmann büyümesi üzerine eyhmus lhan, tüfekle Rojbin lhan bana ate ederk öldürdü. eyhmus lhan, cinayetin ardndan kardei E..yi arayarak eini öldürdüünü söyleyip, kaçt. Polis ekipleri eyhmus lhan yakalamak için çalma balatt.

GAZETECLERE KONUTU

Polisin her yerde arad eyhmus lhan, sabah saatlerinde evinin önüne geldi. Buradaki gazetecilere konuan katil zanls lhan, Eimi seviyordum ve amacm öldürmek deildi. Allah ahidim. Söylentilere pek kulak vermedim. çarya gittik, misafirlie, ablamlara pasta ve bir eyler aldk. Ona aka yaptm, ama bana diyordu Sen çok piman olacaksn. O an kin, öfkem ve sinirlerimle, yatyordu, tam hatrlamyorum. Kaç el ate ettim bilmiyorum, hatrlamyorum skntdan. Rahmetlinin olay ile ilgili olarak kimsenin suçu yok. Dünden beridir mezarla gittim. Buradan fazla da uzaklamadm. Veren de bu can Allah dedi. Bu srada polislerin geldiini fark eden eyhmus lhan kaçt.

40 GÜN SONRA YAKALANDI

Olaydan 40 gün sonra polis ekipleri, lhan evinin bulunduu mahallenin yaknnda bulunan Dicle Nehri kenarndaki Hevsel bahçelerinde saklanrken yakalad. Emniyetteki sorgusunun ardndan eyhmus lhan, çelik yelek giydirilerek Diyarbakr Adliyesine sevk edildi. Nöbetci mahkemece tutuklama karar verilerek, cezaevine gönderildi.

BAINI DK TUT, PAAM

Zanlnn adliyeye getirilmesi srasnda orada bekleyen aile yaknlar konuyu takip eden basn mensuplarnn üzerine yürüyüp tehditler savurdu. Bu srada zanlnn ablas olduunu söyleyen bir kadnn zanlya, Ban dik tut. Paama gül gibi bakacaz. Cezaevi kime kalm sözleri dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git