40 saniyede 40 binlik soygun!

Yenişehir'de kuyumcu dükkânına giren hırsızlar 40 saniyede 400 gr yani yaklaşık 40 bin Tl’lik altın çaldılar.

Haberler 19.01.2017 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesindeki kuyumcu dükkan 40 saniye içerisinde soyuldu. 40 saniyede 40 bin lira deerindeki 400 gram altn alp kayplara karan hrszlar, saniye saniye güvenlik kamerasna yakaland.

Olay, Diyarbakrn Yeniehir ilçesi ofis semtinde bulunan kuyumcu dükknn da dün gece 01.05 sralarnda meydana geldi. Sabah iyerini açmaya gelen Mehmet Kayhan, i yerinin kepenklerinin krldn ve içeri girildiini fark edince durumu polise haber verdi. Bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çalanlar ile birlikte kuyumcu dükknnn güvenlik kamera kaytlarn inceledi.

40 SANYE SÜREN SOYGUN KAMERAYA YANSIDI

3 kii olduklar görülen hrszlar önce kt toplama arac ile kendilerini gizliyor. Hrszlardan biri daha sonra gözlemcilik yaparken dier 2 kii ise ellerinde levye ile kuyumcu dükknnn kepenklerini kryorlar. Daha sonra hrszlardan biri içeri girerek camekn önünde dizili altnlar alyor. Hrsz daha sonra tezghn çekmecelerine yönelerek buradan da bulduu altn ve nakit paralar alarak hzla dar çkyor. 40 saniye süren hrszlk olaynda çaldklar altnlar alan hrszlar daha sonra bölgeden hzlca uzaklayor.

Polis iyeri güvenlik kamera görüntüleri ile çevredeki mobese kameralarndan elde etii görüntüleri inceleyerek soyguncular tespit etmek için çok yönlü çalma balatt. yeri soyulan Mehmet Kayahan, i yeri önünde bulunan alt geçit demirlerinin hrszlar kamufule ettiini belirterek unlar söyledi.

40 BN TL ZARARIM VAR

Yaklak 40 bin tl zararm var dükknmn görüü alt geçit girii sebebiyle demir yn var i yerimin önünde birde böyle bir kavakta ofis dört yolunda bu ekilde bir görüntü kirlilii hiçbir yerde yoktur. Yani biz belediyemizden buraya bir gelip bakmas görmesini ve ona göre bir karar verilmesini bekliyoruz. Daha önce benim komuma da hrsz girdi bu geçit ten dolay çünkü görünmüyor, özellikle yaz aylarnda da aaçlar yeerdii zaman i yerimiz hiç gözükmüyor. Sadece sol taraftan görünüyor onu da bu çöp arabas brakarak gizlemiler ve ondan sonra dükknm açp girmiler biz yetkililerde bu yer alt alt geçit giriine acil bir çözüm bulmasn istiyoruz. Yani bütün komularm, bütün esnaflar, bizim srada bulunan tüm i yerleri ikyetçidir

YER ALTI GR HIRSIZLARI KAMUFULE EDYOR

Kuyumcular odas bakan Mustafa Akkul ise konuyla alakal unlar söyledi; Akkul imdi ofis semti özellikle son dönemlerde, birçok hrszlk olay yayoruz hala da yaamaya devam ediyoruz. u bölge bu esnafmz yan taraf ve otelin altnda ki bütün bunlar hepsi de dikkat ederseniz Mobese kameras da var ama buna ramen hepsi soyuldu. imdi bununla birlikte u skntmz var hrszlar özellikle bu alt geçit girilerini kamufle ederek dükknlar soyuyorlar. Buna belediyeler gerçek anlamda bir çözüm bulmas gerekiyor, ofis yer altnn bu alt geçit çatlarnn ksa süre içerisinde yeni bir modern ile estetik bir ekilde bunlar düzenlemesi gerekir.

Ana Sayfaya Git