41 iş kadını Van'ı gezdi

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ile Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, farklı kentlerden 41 iş kadını 'Ekonomide Kadın ve Kariyer' programı kapsamında Van'a geldi. Kadınlar, çeşitli programlara katılıp, Van'ın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Haberler 14.01.2018 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TOBB Van Kadn Giriimcileri Kurulu Bakanl ile Van Ticaret ve Sanayi Odas tarafndan Ekonomide Kadn ve Kariyer konulu panele katlmak üzere Manisa, Kütahya, Aydn ve Denizliden, Vana gelen kadn giriimciler, program kapsamnda kentin tarihi ve turistlik yerlerini gezdi. Kadn giriimciler, ilk gün panele katlrken ikinci gün ise Akdamar adasna bir gezi düzenledi. Van ile ilgili duyduklaryla gördüklerinin çok farkl olduunu, kentin kendilerini adeta büyülediini belirten kadnlar, ziyaret kapsamnda bol bol alveri yaptklarn ve yöresel ürünleri tattklarn, daha sonra yine Vana geleceklerini söyledi. Kadn giriimciler, özellikle yöre insannn scakkanl tavrndan çok etkilendiklerini, Vann canl ve hareketli bir kent olduunu gözlemlediklerini söyledi.

TÜRKER: BZ DOU çN çOK GEç KALMIIZ

Vanda bulunmakta çok mutlu olduklarn ve dou ile bat arasnda bir karde ve ticaret birliktelii oluturmak istediklerini belirten TOBB Kadn Giriimciler Kurulu Ege Bölge Bakanl ve ayn zamanda Aydn Kadn Giriimciler Kurulu Bakanln yürüten i kadn Esen Türker, öyle konutu:

Biz Bingölde bakanln organize ettii bir dou programna katldk. Kadn zirvesi oldu, benim ilk dou seyahatim orasyd. Bingöl, Batman ve Mardini gezdikten sonra inanlmaz pimanlklarm oldu. Dou için çok geç kalmz dedim ve ilk frsatta douya bir gezi düzenlemeyi planlamtm, Van, ondan sonraki adm oldu. Önce Van tanmay, karde birliktelii oluturmay istedik. Bu aslnda bir ticaret birliktelii saylabilir. Alveri yaptk, gezdik, dolatk. Yeni kiilerle tantk, bu Vana ilk seyahatimiz. Ama son deil. Bundan sonra da gelmeye devam edeceiz. Van çok beendim. Sosyal medya hesaplarmdan sürekli Van paylatm. Biz bir Van kardelii oluturduk. Bundan sonra da bizim arkamzdan da çok kiinin buraya geleceine inanyorum. Duyduklarmzla, gördüklerimiz çok farkl ve herkesin gelmesi için de tevik edeceim.

kadn Hezer Serminkrc da Gezinin amac buradaki kadn giriimcileri ve Van tanmak. Gezideki izlenimim beklentimin çok daha üstünde. Her ey muhteem, Van daha muhteem. Keke daha önce gelseydim. Döndükten sora tüm arkadalarma, aileme Van gelip görmelerini tavsiye edeceim. Vann yemekleri çok güzel, yöresel yemeklerden yeme frsatmz oldu. dedi.

Ana Sayfaya Git