420 kilogramlık EYP imha edildi

Kocaköy’de eski bir su deposun çevresine tuzaklanmış amonyum nitrat kullanılarak hazırlanan EYP imha edildi.

Haberler 26.07.2017 - 13:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kocaköy lçesinde 6 bidon içine yerletirilerek, eski bir su deposu çevresine tuzaklanm ve 420 kilo amonyum nitrat kullanlarak hazrlanan el yapm patlayc imha edildi. Patlaycnn imha edilmesi insansz hava arac kameras ile görüntülendi.

Diyarbakr Valilii, l Jandarma Komutanl tarafndan halkn can ve mal güvenliinin salanmas, huzur ve güven ortam devam ettirilmesi, her türlü terör eylemlerinin engellenmesi amacyla gerekli önlemlerin alnmasna devam edildiini açklad. Açklamada, öyle denildi:

Bu balamda 23 Temmuz 2017 pazar günü saat 12.00 sralarnda elde edilen istihbari bir bilgiye istinaden, 24 Temmuz 2017 Pazartesi saat 05.40tan itibaren icrasna balanlan operasyonel faaliyet sonucunda, Kocaköy ilçesi aklat Köyü Ban Tepe mevkii bölgesindeki kullanlmayan su deposu duvarnn bitiiindeki ta yn altna gizlenmi vaziyette, 20 metre aralkl, 2 ayr mayn/el yapm patlayc düzenei tespit edilmitir. Konuyla ilgili olay yeri incelemesi neticesinde; mayn/el yapm patlayc düzeneklerinin 6 adet jelikan bidon içerisine konulduu, yaklak 420 kilogram Amonyum Nitrat kullanld, Alfa Fire ateleme anahtar ve 8li pil blou tekniiyle infilaklarnn planland tespit edilmi olup, Cumhuriyet Savcl talimat dorultusunda delil olabilecek bulgular muhafaza altna alnm, mayn/el yapm patlayc kullanlan dier malzemeler patlayc madde imha timi tarafndan emniyetli bir ekilde tahrip edilmitir.

336 BN 970 KÖK HNT KENEVR

Valilik açklamasnda, Hazro lçesi Meebalar Köyü snrlar içerisinde yasa d kenevir ekimi yapldna ilikin elde edilen istihbari bilgiye istinaden 24 Temmuz 2017 Pazartesi günü narko-terörizm operasyonu yapld belirtildi. Açklamann bu bölümünde öyle denildi:

18 ayr mevkide toplam 336 bin 970 kök kenevir bitkisi ele geçirilmitir. Cumhuriyet Savclnn talimat gereince ele geçirilen kenevir bitkileri numune alnmasna müteakip yerinde imha edilmi, olayn üpheli veya üphelilerin tespitine yönelik adli ilemlere balanlmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas, uyuturucu ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git