45 sandık değişti!

DİYARBAKIR merkez Sur İlçesi'nde halen sokağa çıkma yasağının sürdüğü mahallelerde kayıtlı seçmenlerin 16 Nisan referandumunda oy kullanmaları için sandıklar, başka mahallelere nakledildi.

Haberler 25.02.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur lçesinde Aralk 2015 ile Mart 2016 tarihleri arasnda PKKllarn kazd hendek ve kurduu barikatlarn kaldrlmas ile örgüt üyelerinin tkisiz hale getirilmesi için 6 mahallede ilan edilen sokaa çkma yasandan sonra balatlan operasyonlarda, ilçenin bu bölgesinde büyük tahribat oluurken; lçe Seçim Kurulu, burada oturanlarn baka yerlere gittii bu mahalleler için bir karar ald.

6 MAHALLEDEK 45 SANDIK

16 Nisanda yaplacak referandumda söz konusu mahallerde daha önceki seçimlerde oy kullanan seçmenlerin yeni sandk yerlerini belirledi. Sur lçe Seçim Kurulu tarafndan alnan kararda, 2015 yl Aralk ayndan 2016 yl Mart ayna kadar olan dönemde bölücü terör örgütü tarafndan yaplan terörist faaliyetler neticesinde ilçenin Cevat Ylmaz, Cevat Paa, Dabanolu, Fatih Paa, Hasrl, Sava mahallelerinin büyük zarar gördüü belirtilerek, Bu mahallelerde bulunan ve daha önce seçimlerde sandk konulan okul ve binalarn yklm olmas ve bunlarn yerine ikame edebilecek bina bulunmamas nedeniyle ilçemizde bulunan mahallelerin corafi durumlaryla yerleim yerleri göz önünde bulundurularak, sandk yerlerinin yeniden tespit edilmesi gerekmektedir denildi.

LçE SEçM KURULU KARARIYLA

Sur lçe Seçim Kurulu kararnda, tespit edilen yerlerde, her seçim bölgesindeki seçmenlerin oylarn kaytl bulunduklar kendi sandklarnda atacaklar, bu hususta bakanlkça verilen kararn seçim gününden en az bir hafta önce ilgili seçim bölgesi ve seçim çevresinde ilannn yaplmasn da istedi.

TAINAN MAHALLE SMLER

Seçim Kurulunan ald karara göre, sokaa çkma yasann halen sürdüü Cevat Ylmaz Mahallesindeki 7, Cevat Paa Mahallesindeki 6, Dabanolu Mahallesindeki 7, Fatih Paa Mahallesindeki 10, Hasrl Mahallesindeki 10 ve Sava Mahallesindeki 5 sandk olmak üzere toplam 45 sandk, yasan olmad Surun dier mahallelerinde bulunan okullar ve Behram Paa Kona, Sur Kaymakaml Aile Destek Merkezi ve Sur Zabta Binasna tand.

Sur ilçe Seçim Kurulunun kararna göre, yerlerinin deitirilmesi istenen 45 sandktaki yaklak 12 bin seçmen, yasan olmad mahallelerde referandumda oyunu kullanacak.

Ana Sayfaya Git