5 bebeğe onun isimleri verildi!

İstanbul'da FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece şehit düşen 7 çocuk babası Askeri Çoban'ın ismi Diyarbakır'da yaşayan aile bireyleri ve yakınlarının o tarihten sonra dünyaya gelen 5 bebeğine verildi

Haberler 15.07.2018 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehidin yeenlerinden Bedir çoban Askeri çoban kaybettik ama Allahn izniyle binlerce Askeri çoban olacak. imdiye kadar torunu da dahil 5 bebee Askeri

stanbulda, 15 Temmuz 2016daki Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriimini engellemeye çalrken yaamn yitiren 7 çocuk babas Askeri çobann Diyarbakrn Ergani ilçesinde yaayan ailesi ve yaknlar, ehidin adn o tarihten sonra doan bebeklerine vererek yaatyor.

Ailesiyle 21 yl önce stanbula yerleen 15 Temmuz ehidi Askeri çoban, FETÖcü hainleri durdurmaya çalrken 15 Temmuzda ehit dütü.

Ailesi ve yaknlar, sevgi ve özlemle andklar ehidin ismini torunu da dahil 5 bebee verdi.

Memleketini, topran çok seven biriydi

Askeri çobann yeenlerinden Bedir çoban, AA muhabirine yapt açklamada, ehidin stanbula göç ettikten sonra tekstil iiyle uratn, bir süre sonra da kendi atölyesini açtn belirtti.

çalarak edindii birikimi ile kendisine bir ev alan ehidin, ailesine ball nedeniyle çok sevildiini dile getiren çoban, zorda kalan herkesin yardmna kotuunu aktard.

çoban, ehidin stanbulda olduu dönemde bile ailesinde sknt yaayanlara destek sunduunu vurgulayarak, Ailesinin skntlarn bilirdi. Kimin nerede bir sorunu varsa o sorunu gidermek için çözüm arayan biriydi. stanbulda yaamasna ramen bir aya sürekli Diyarbakrdayd. 23 ayda bir Diyarbakra geliyordu. Bayramlarda da memleketine gelmeye çalrd. dedi.

Ei ve çocuklarnn ehide büyük özlem duyduunu anlatan çoban, ehit olmasnn üzerinden 2 yl geçmesine ramen aclarnn hala ilk günkü gibi derin olduunu, hiçbir zaman da bu acnn dinmeyeceini kaydetti.

Amcasnn hep dorunun yannda olduunu vurgulayan çoban, Hakszla karyd. Ailesine çok fazla deer veren biriydi. Memleketini, topran çok seven biriydi. çok iyi niyetli, iyi kalpli ve merhametli bir kiiydi. ifadelerini kulland.

Devlet yalnz brakmad, varln yanmzda hissettirdi

Darbe giriimi gecesi yaananlara deinen çoban, unlar kaydetti:

O gün amcam ve ailesi yemek yemiler, sohbet etmiler. Darbe giriimini haberleri izlerken örenmi. Cumhurbakan çarda bulununca o da bir oluyla sokaa çkm. Önce Ksklya gitmiler, orada olunu brakm ve vatandalarla yürüyerek Boaziçi Köprüsüne geçmi. Orada gösünü siper ediyor ve saat 05.20de ehit oluyor. O gece hepimiz sokaklardaydk, uyumadk. Askeri çobann kalp krizi geçirdiini, hastanede ameliyata olduunu söylediler. Ama içimizden geçen böyle deildi. Darbeye kar durduunu, darbeye kar geldiini biliyorduk. Yoldayken ehit olduu haberini aldk.

ehidi çok sevdikleri topraklara getirerek Diyarbakrda defnettiklerini dile getiren çoban, devletin ailelerini hiç yalnz brakmadn aktard.

çoban, Devlet ailemizi, çocuklarn, eini sahipsiz brakmad, varln yanmzda hissettirdi. diye konutu.

Allahn izniyle binlerce Askeri çoban olacak

lk günkü acy yaadklarn ifade eden çoban, FETÖcülere duyduklar kinin artarak devam ettiini söyledi.

çoban, O acy unutmadk, unutmayacaz. Her suçun bir cezas vardr. Ama vatana ihanet etmenin cezas hapis deil idamdr. eklinde konutu.

Yaadklar kayptan sonra doan bebeklere Askeri ismini verdiklerini belirten çoban, ehidin geçen hafta dünyaya gelen torununun da bu ismi tayacan aktard.

çoban, Askeri çoban kaybettik ama Allahn izniyle binlerce Askeri çoban olacak. imdiye kadar torunu da dahil 5 bebee Askeri ismini verdik. dedi.

Gönlümüzdeki yeri hiçbir zaman silinmeyecek

Abdullah çoban da amcasnn tüm yeenlerini kendi çocuu gibi gördüünü, kimin yardma ihtiyac olursa onun yannda olduunu dile getirdi.

Amcasnn dürüst, mert, yardmsever, vatann seven bir kii olduunu vurgulayan çoban, O bizim için hiçbir zaman ölmedi, ölmeyecek. O öyle bir insand ki gönlümüzdeki yeri hiçbir zaman silinmeyecek. diye konutu.

çoban, hain darbe giriimini gerçekletirenlerin en ar ekilde cezalandrlmasn istediklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git