5 bin lira olsun!

HDP Grup Başkanvekili Oluç: "Asgari ücretten vergi kaldırılmalıdır, net 5 bin lira olmalıdır"

Haberler 16.11.2021 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Grup Bakanvekili Hakk Saruhan Oluç, asgari ücretten kesilen verginin kaldrlmas ve asgari ücretin net 5 bin lira olmas gerektiini belirtti.

Oluç, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, AK Parti iktidar döneminde ekonominin battn savundu.

ktidarn ekonomi politikasn eletiren Oluç, Ekonomideki bat ve krizi artk saklayamyorlar. Bu çok açk ortada. Kendi milletvekilleri bile bunu söylemekten artk kaçnamyor. dedi.

Dolarn 10 lirann üzerine çktna iaret eden ve daha da artacan ileri süren Oluç, Merkez Bankasnn perembe günü yapaca toplant sonrasnda dolarn akbetinin belli olacan söyledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Birleik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile görüeceini ifade eden Oluç, Ne görüeceksiniz? Bu ekonomiden kurtulmak için scak para araymz var, bize biraz scak para verin. Ülkeye scak para giriini salayn. m diyeceksiniz? diye sordu.

Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin, tek kiinin yönetimine dayandn savunan Oluç, Ama ülkenin ekonomi, sosyal, hukuk, bütün açlardan baktmzda batnn ve bitiinin esas nedenidir. Bu nedenle Cumhurbakanl Hükümet Sistemi mutlaka deitirilmelidir. deerlendirmesini yapt.

Oluç, asgari ücretin yl banda 385 dolar olduunu, bugün ise 280 dolara indiini dile getirerek, 11 ay içerisinde asgari ücrette 100 dolarlk bir düü yaandn kaydetti. Hakk Saruhan Oluç, Asgari ücretten kesilen vergi kaldrlmaldr, asgari ücret net 5 bin lira olmaldr. eklinde konutu.

FEZLEKE GÖNDERLMEZSE HABER OLACAK

Baz savclarn yapmalar gereken ileri yapmadn ve HDPli milletvekilleri hakknda fezlekeler düzenlediini iddia eden Oluç, Ne kadar çok fezleke düzenlersek o kadar çok terfi alrz diye düünüyorlar. 16 vekilimize 19 fezleke daha göndermiler. Fezleke gönderilmezse haber olacak, gönderilmesinin bir haber deeri kalmad. dedi.

Partisinin Bismil lçe Yöneticisi Mehmet akir Demirin bir konumasnda Selahattin Demirta ve tutuklu milletvekilleri için siyasi rehine ifadesini kullandn aktaran Oluç, unlar kaydetti:

Gözalt yapmlar. Gözaltnda sorduklar soru ne? Hangi devletin kimliine sahipsiniz? Soruya bakn. Bu bir cüret mi yoksa bir salaklk m? Siz devletin hangi karanlk oda adna çalyorsunuz? Size sorulmas gereken soru bu. Bu ülkenin onurlu bir yurttana Hangi devletin kimliine sahipsiniz? diye sorma hakknz yok. diye konutu.

Hakk Saruhan Oluç, HDP anlurfa il binasna dün bir saldr düzenlendiini ve saldry düzenleyen kiilerin bina kapsna çarp iareti koyduunu, duvarna hakaret içeren söylemler yazdn anlatarak, Bunlar çevrede bulunan i yerlerinin kameralarna yansm. Savclk izin olmad gerekçesi ile bu görüntülerin partiye verilmesine engel çkarm. O görüntüler hakknda savcln ne yapacan merak ediyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git