5 engelli çocuğuna bebek gibi bakıyor

Siirt'te zihinsel ve bedensel engelli 5 çocuğuna özenle ve sevgiyle bakan Hanife Tuz, vefat eden engelli oğlunun acısını yaşıyor.

Haberler 15.05.2017 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ailesinin istei üzerine 14 yandayken ei Osman Tuz ile evlendirilen Hanife Tuzun ilk alt çocuu Ömer, Süleyman, Ali, Hüseyin, Yunus ve Yahya Tuz, bedensel ile zihinsel engelli dünyaya gelirken, çiftin daha sonraki be çocuu salkl dodu. Tuz, engelli çocuklarnn bakm, beslenme ve temizlik gibi her türlü ihtiyacn titizlikle karlyor.

Hanife Tuz, 11 Nisanda engelli çocuu Yahya Tuzun (32) yaamn yitirdiini söyleyerek, Acs tarif edilemez, cierim yand. Sadece bunu diyebilirim, acm anlatmaya kelimeler yetersiz kalr. dedi.

Engelli çocuklarnn kendini ifade edememelerinden dolay üzüldüünü anlatan Tuz, Büyük olum Ömer, açlktan veya susuzluktan ölse bile hiçbir ey konuamyor, sadece dilerini skyor. çocuklarmn Anne diye seslenememesi beni çok üzüyor. diye konutu.

BEYNNDE TÜMÖR VAR

Tuz, beyninde tümör olduunu ancak bunu mazeret olarak görmediini aktararak, unlar kaydetti:

Buna ramen her eyimi çocuklarm için feda ederim. Onlarn ihtiyacn karlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Günde 5er kez giysilerini deitiriyorum. Ben onlarn yanna girdiimde cennete girmi gibi oluyorum. Onlar gördükçe sanki cennetin en güzel yerlerinde olduumu hissediyorum. Onlara baktm için çok mutluyum.

Eskiden maddi sknt dolaysyla zorluklar yaadklarn fakat engelli ailelerine verilen destekler ile bu durumun sona erdiini vurgulayan Tuz, çok ükür devletimizin yardmyla rahatladk. Allah, Cumhurbakanmz bamzdan eksik etmesin. Allah bizi devletimizin efkatli kollarnda daim klsn, Allah devletimize zeval vermesin. ifadesini kulland.

Baba Osman Tuz da einin engelli 5 çocuu için büyük çaba gösterdiini belirterek, Engelli çocuklarmza bebeklere verilen itina gibi bakyor. Allah raz olsun böyle bir efkat görülmemi. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git