5 Mehmetçiğimizi füzeyle şehit etmişler

Pençe Kilit harekâtında 5 askerin şehit olduğu saldırıda PKK'lı teröristlerin olumsuz hava şartlarından yararlanarak füzeli saldırı düzenledikleri bildirildi. Teröristlerin, bölgedeki yoğun toz fırtınası sonrası başlayan şiddetli yağmur nedeniyle İHA ve SİHA ile helikopterlerin uçuşa ara verdikleri saatte saldırıyı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Haberler 26.05.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkri çukurcann karsndaki Metina, Zap, Avain-Basyanda 17 Nisanda balatlan Pençe Kilit hava destekli kara harekt kesintisiz sürüyor. 5 askerin ehit edildii bölgede youn helikopter trafii yaand bildirilirken, saldr sonrasnda sivil arazi aracyla bölgeden kaçmaya çalan 4 terörist hava harektyla etkisiz hale getirildi.

Dün Avainin Kurojahro bölgesinde bir yer alt tünelinde kstrlan teröristlerin etkisiz hale getirildii srada bu tünelin bat yakasnda gizlenen bir grup teröristin tünelin bulunduu bölgeye omuzdan atelemeli güdümlü füze ile saldrda bulunduu örenildi.

TOZ FIRTINASINDAN FAYDALANDILAR

Teröristlerin, youn toz frtnas sonras balayan iddetli ya ve olumsuz hava koullarndan dolay HA ve SHAlar ile helikopterlerin uçu yapmad bir saatte saldry gerçekletirdikleri bildirildi.

Maaradaki 9 terörist etkisiz hale getirilirken, teröristlerin kendi aralarndaki ifreli telsiz muhaberelerinde, hain saldrnn planlamasn ve emrini halen bölgede olduu tespit edilen sözde Avain Özel güç sorumlusu Baran kod adl Zebari Koç ile Behdinan saha sorumlusu Amed Malazgirt kod adl Fehmi Atalayn verdii tespit edildi.

Saldrnn gerçekletirildii bölgenin uydu üzerinden nokta koordinatlar da belirlendi ve teröristlere nokta operasyonlar düzenlendii bildirildi. Terörist Atalayn, 30 yldan beri terör örgütünün da kadrosunda yer ald ve hain örgütün silahl kolu HPGnin de sözde komuta konseyi üyesi olduu örenildi. Terörist, çileri Bakanlnn da en çok aranan azl teröristler listesinin 10 milyonluk krmz kategorisinde yer alyor. Bu iki teröristin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlarn teröristlerin kaç istikametindeki Basyan Vadisi içinde younlat bildirildi.

27 TÜNEL MHA EDLD

Harektn 38. gününde Pençe Kilit operasyonunda terör örgütüne ar darbe vurulduu bildirildi. 100ün üzerinde terörist etkisiz hale getirilirken, yapm aylarca süren ve uzun uralar gerektiren birbiriyle balantl hava harektlarndan korunmak için beton bloklarla ina edilen 27 yeralt tüneli hava harektlarnda kullanlamaz hale getirildii örenildi. Uydu üzerinden tespit edilen koordinatlarla lazerle iaretlenen tünellerin tam isabetle vurulduu bildirildi. V, Y, Z harf eklinde zikzakl yeralt tünellerinde 12 ton kuru gda, erzak, yaral teröristlerin tedavisinde kullanlan kan kesici ine ve serumlar, tbbi ilaç ve medikal malzemeler de imha edildii bildirildi.

TELSZLER KANADA MENEL çIKTI

Avainin Verheli bölgesinde imha edilen en önemli hedeflerden birinin ise teröristlerin birbirleriyle iletiim salad telsiz komuta merkezi oldu. Ele geçirilen uzun menzilli Sahra sabit telsiz cihazlar ile el telsizlerinin Kanada meneli olduu ve Suriyedeki YPGli teröristlerin kullandklar telsizlerle ayn özellikte olduu belirlendi.

BARINMA ALANLARINDA KONTROL SALANDI

Harektn sürdüü Metina Vadisindeki Hiror, Keste, Seraro, Golka, Dei, Zendura, Begova, Dinarte, Bilmende, Bergari, Derar, Beili kamplarnn teröristlerden temizlendii, Avain-Basyan Vadisindeki Mamre, Krmz Tepe, Mervanos, Aris, uke, Kartal ve Verheli kamplar ile Zapdaki Bedevi Kalesi, Ertu, Küçük Cilo, çemço, Sida, Nerveh, Kinyani, Kunika, Qumriye, Xixaa, Tirvani, Dinazor Kayalklar, ive ve amke kamp alanlarnn da teröristlerden temizlendii ve bu bölgelere Mehmetçiin yerletii kaydedildi.

Ara, bul, yok et, yerle taktiiyle etkili sonuçlar alan TSK, bölgede kontrolü yüzde 70 salad. Mehmetçiin karadan ilerlemesini ve hareket kabiliyetini zayflatmak için stratejik hakim tepeler, geçi güzergahlar ve patika yollara tuzaklanm metal variller içinde hazrlanm 200ün üzerinde uzaktan kumandal patlayc da etkisiz hale getirildi.

Ana Sayfaya Git