5 parti tek ses! Ortak bildiriyle kınadılar

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti temsilcileri bir araya gelerek, yayınladıkları ortak bildiriyle Yeni Zelanda'daki saldırıyı kınadı.

Haberler 16.03.2019 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMMde grubu bulunan 5 parti, Yeni Zelandada iki camiye yönelik terör saldrsn, yaymlad ortak bildiriyle knad.

TBMM Bakan Mustafa entop, AK Parti Grup Bakan Naci Bostanc, TBMM Bakanvekili Levent Gök, CHP Grup Bakanvekili Engin Özkoç, HDP Grup Bakanvekili Ayhan Bilgen, MHP Grup Bakanvekili Erkan Akçay ve Y Parti Grup Bakanvekili Lütfü Türkkan imzasyla ortak bildiri yaymland.

Bildiride, Bizler TBMM Bakan entopun çarsyla bir araya gelen AK Parti, CHP, HDP, MHP ve Y Parti temsilcileri olarak Yeni Zelandann Christchurch ehrinde bugün, cuma namaz srasnda ibadet etmekte olan cemaate yönelik olarak gerçekletirilen ve en az 49 kiinin hayatn kaybetmesine yol açan silahl terör saldrsn iddetle knyoruz. ifadeleri yer ald.

Yeni Zelandada gerçekleen saldrnn, dünyann her yerine yaylmaya çallan slam kartlnn boyutlarn göstermesi bakmndan hayati, insanln tavr almasn gerektiren küresel bir tehlikeye iaret etmesi açsndan da önemli bir dönüm noktas olduu belirtildi.

Faili kim olursa olsun terörün...

Bildiride, bu menfur hadisenin, birkaç çlgnn ahsi teebbüsü olmaktan ziyade, her geçen gün artan ve bir ksm politikacnn, medya unsurunun destek verdii slam ve yabanc kart, nefret söylemini esas alan rkçln sonucu olduuna dikkat çekilerek, unlar kaydedildi:

Batl yönetimler ve medyalar, slam kart duygular ve eylemleri kkrtan söylemlerden samimi ve kesin bir biçimde uzak durmal, slam kart eilimleri tevik etmekten vazgeçmelidir. slama ve Müslümanlara kar saldrlara yol açan zehirli iklim ve kimi Batl yönetimlerin kabul edilemez duyarszlklar ortadan kalkmadan bu terör sona ermez. Popülist gerekçelerle rkçlara ve arlklara göz yuman, meruiyet kazandran kimi Batl yönetimlere, politikaclara ve medya unsurlarna muhatab ve faili kim olursa olsun terörün ayrmsz bir biçimde lanetlenmesi gerektiini ve teröre kap aralayacak tavrlarn bütün insanlk için tehlike olduunu bir kez daha hatrlatyoruz. Yeni Zelandann Christchurch ehrinde gerçekleen terör saldrsnda hayatn kaybeden kardelerimize Allahtan rahmet, yaknlarna basal ve yarallara acil ifalar diliyoruz. slam dünyasnn, kalbi bar ve kardelikten yana olan bütün insanln ve Yeni Zelanda halknn ba sa olsun.

Ana Sayfaya Git