57. Alay'a Vefa Yürüyüşü

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla "Aynı Ruhla Çanakkale" temasıyla Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Siirt'te anma etkinlikleri yapıldı.

Haberler 26.04.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlnca, çanakkale Zaferinin 103. yl dolaysyla Ayn Ruhla çanakkale temasyla Diyarbakr, Mardin, rnak ve Siirtte anma etkinlikleri yapld.

çanakkale Zaferinde destanlaan ve tarihe smayan kahramanlklaryla anlan 57. Piyade Alay ehitlerini anmak amacyla Diyarbakrda Sümer Camisinde program düzenlendi.

Camide klnan sabah namaznn ardndan vatandalara çorba ikram edildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüünce 57. Alaya Vefa Yürüyüü gerçekletirildi.

Cami önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklaryla salavat ve tekbirler eliinde Yeniehir ilçesi ehitlik Mahallesindeki Diyarbakr Hava ehitliine kadar yürüdü. Yürüyüün ardndan ehitler için dua edilerek Kuran- Kerim okundu.

Program, ehit mezarlarnn ziyaret edilmesiyle sona erdi.

- Mardin

Mardinde de merkez Artuklu ilçesinde akir Nuholu Camisinde klnan sabah namaznn ardndan l Müftüsü smail çiçek, günün önemine ilikin vaazda bulundu.

ehit ve gaziler için dua edilmesinin ardndan katlmclar, Yeniden dirili ayn ruhla çanakkaledeyiz yazl pankart ve Türk bayraklar ile 15 Temmuz Demokrasi ve ehitler Parkna yürüdü. Yürüyüün ardndan çorba ikram edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Hadi çomaktekin, aradan geçen 103 yla ramen gururla anlatlan 57. Alayn kahraman ehitlerini rahmetle andklarn söyledi.

çomaktekin, ehitlerimizin manevi huzurunda hatimler ve dualar okundu. Allah ehitlerimize rahmet ve mafiret eylesin. ehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacaz. dedi.

Müftü çiçek ise ehitler için hatimlerin okunmaya devam ettiini belirtti.

ehitliin önemine dikkati çeken çiçek, ehadet ve ehit haberini duyup da gönlünde bir ürperti hissetmeyen hiçbir vatan evlad yok. Bugünü, çanakkale ehitlerimizi Mardinde anyoruz. 250 bin hatim okunup dualar yaplmt ehitlerimize. Yine hatimler devam ediyor. Gençlerimizle ve gönlü genç olanlarmzla birlikte ehit kardelerimiz için dualarda bulunduk. ifadelerini kulland.

- rnak

rnakta Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüünce düzenlenen etkinlie katlan vatandalar, Geylani Camisinde sabah namaznda bir araya geldi.

çanakkale Savalarnda ehit olanlar için Kuran- Kerim okundu, dua edildi.

Namazn ardndan l Müftüsü Ramazan Tolan, çanakkale Zaferi ve 57. Alay konulu sohbet gerçekletirdi.

Tolan, unlar kaydetti:

18 Mart 1915te çanakkale Boaz geçi harekatnda baarsz olan düman devletleri karadan çkmay planladlar. Bu eylemlerini 25 Nisan sabahnda Arburnu bölgesinde gerçekletirmek için harekete geçtiler. Burada 57. Alay, düman durdurmak için devreye giriyor ve sava sonucunda askerlerimiz ehadet erbetini içiyor. 57. Alay kahramanlklaryla vatan için bile bile ölüme gitmeleriyle adn tarihe altn harflerle yazdryor.

Cami çknda vatandalara scak çorba datld.

- Siirt

Siirtte Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüünce düzenlenen etkinlik kapsamnda vatandalar sabah namaznda Ensar Camisinde bir araya geldi.

Yeniden Dirili Ayn Ruhla çanakkaledeyiz sloganyla düzenlenen etkinlik, Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Caminin imam hatibi Mehmet Ramazan Toprakn kldrd sabah namaznn ardndan vaazda bulunan l Müftüsü Faruk Arvas tarafndan dua okundu.

Yarma çorbas ikramyla sona eren etkinlie Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Hüssam Olgaç, Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Gökhan Marakç, Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Müdürü rfan Tekin ile vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git