57 kişiyi katletmişlerdi

Gaziantep’te 20 Ağustos 2016'da, sokak düğününü hedef alan 57 kişinin yaşamını yitirdiği terör örgütü DEAŞ'ın bombalı saldırısı ile olayla ilgili hücre evine yapılan baskında 3 Özel Harekat polisinin şehit olduğu iki olayın birleştiği davada sanıklara ceza yağdı. Güvenlik gerekçesiyle Kayseri'de görülen davada, tutuklu 8 sanık 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçundan 1'er kez, 'kasten adam öldürme' suçundan ise 57'şer kez ağırlaştırılmış müebbet, 2 sanık ise 9'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 15.03.2019 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantepin Beybahçe Mahallesinde, Besna ve Nurettin Akdoan çiftinin düün öncesi yaplan kna gecesine, DEA terör örgütü tarafndan canl bomba intihar saldrs yapld. DEAl teröristin üzerindeki intihar yeleini infilak ettirmesi sonucu meydana gelen patlamada, 41i çocuk 57 kii ölürken, 43ü çocuk 86 kii de yaraland. Olayn faillerinin bulunmas için yaplan çalma kapsamnda tespit edilen hücre evine yaplan basknda Ebu Yusuf kod adl Suriyeli terörist Muhammet erifin üzerindeki intihar yeleini patlatmas sonucu 3 özel harekat polisi ehit oldu, 9 polis ve 1i çocuk 4 Suriyeli yaraland. Polisin çalmas sonucu kna gecesine saldr ve hücre evi baskn çatmas olaylar ile ilgili 10 kii gözaltna alnd.

SANIKLAR KARAR DURUMASINDA

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri 4üncü Ar Ceza Mahkemesinde görülen davada, iki olayn dosyas birletirildi. Davann karar durumasna tutuklu sanklar Mehmet .E., Enes ç., Suriyeli Abdurrahman A., Ali ç., Mehmet ç., Ahmet K., Hac P., Hasan U., Mehmet K., Yunus S. ile avukatlar hazr bulunurken, tutuksuz sanklar suça sürüklenen çocuk H.N.ç. ile Fadile C. durumaya katlmad.

CEZA YADI

Basna kapal yaplan durumada sanklar ve avukatlar son savunmalarn yapt. Mahkeme heyeti, tutuklu 8 sana anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs suçundan 1er kez, ölen 57 kii için ise tasarlayarak adam öldürme suçundan 57er kez arlatrlm müebbet hapis cezas verdi. Mahkeme, sanklara ayrca yaralama suçundan 18er yl hapis cezas verdi. Sanklardan Yunus S. ve Enes K.ye ise terör örgütü üyelii suçundan 9ar yl hapis cezas verildi.

Tutuksuz yarglanan Fadile C. ve H.N.ç. ise beraat etti. Tutuklu sanklardan Abdurrahman A., ayrca 3 polisin ehit olduu olayla ilgili 3 kez daha arlatrlm müebbet hapis cezasna daha çarptrld.

Ana Sayfaya Git