60 kişi göreve iade edildiler!

OHAL kapsamında 262 kişi kamudaki görevlerinden ihraç edildi. KHK ile Diyarbakır’da daha önce kamu kurumlarından ihraç edilen 60 kişi görevine iade edildi.

Haberler 13.01.2018 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

697 sayl KHKye göre; Milli Eitim Bakanlndan 106, YÖKten 60 akademik ve 19u idari personel, Deniz Kuvvetleri Komutanlndan 28 rütbeli asker ve 2 sivil memur ile Kara Kuvvetleri Komutanlndan 16 rütbeli asker ve 2 sivil memur, PTTden 8, çevre ve ehircilik Bakanlndan 8, Salk Bakanlndan 6, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüünden 3, TRTden 1, Maliye Bakanlndan 1, Kamu hale Kurumundan 1, Sivil Havaclk Genel Müdürlüünden 1 kii ihraç edildi.

Ayrca, Kara Kuvvetleri Komutanlndan emekli bir tugeneralin emekli kimlii iptal edildi. Yine TSKdan olmak üzere Deniz Kuvvetleri Komutanlndan üç albay ve bir astsubay kdemli baçavuun rütbeleri alnd, emekli kimliklerinde de iptale gidildi.

697 sayl KHK ile birlikte bir televizyon ve bir radyo kanalnn da kapatlmasna karar verildi. Hatay Güney Radyo TV Yaynclk A (Hatmar FM) ile Prestij Medya Yaynclk A. (YEK TV) kapatld.

BN 823 K DE GÖREVLERNE ADE EDLD

Yeni KHKda göreve iadeler de yer ald. FETÖnün Mor Beyin kumpas sonucu ByLock kullandklar iddias nedeniyle görevlerinden ihraç edilen bin 823 kii kamudaki görevlerine iade edildi.

Görevlerine iade edilenlerin saylar en fazla unlarda gerçekleti; Milli Eitim Bakanlnda 544, Emniyet Genel Müdürlüünde 458, Salk Bakanlnda 204, Jandarma Genel Komutanlnda 99, Kara Kuvvetleri Komutanlnda 81, Adalet Bakanlnda 79. Örencilikle iliii kesilmi olan 2 kiinin isimleri de söz konusu listelerin ilgili sralarndan çkarld.

DYARBAKIRDAK ADELER

Diyarbakrda da daha önce kamu kurumlarndan ihraç edilen 60 kii görevine iade edilirken, 7 kii de görevinden ihraç edildi.

KHK ile Diyarbakrda Mor Beyin adl uygulama sebebiyle, FETÖnün ifreli haberleme a ByLocku kullandklar kabul edilen ve bu sebeple kamudan ihraç edilen; emniyette 22, Milli Eitim Müdürlüünde 28, Salk Bakanl bünyesinde 6, Gelir Dairesi, Gümrük Müdürlüü, Adliye ve Jandarma Komutanlndan da birer kii görevine iade edildi.

KHK ile 4 öretmen ile Dicle Üniversitesinde görev yapan 3 kii de görevinden ihraç edildi.

OHAL KOMSYONUNA BAVURU

Buarada, Olaanüstü Hal (OHAL) lemleri nceleme Komisyonuna 697 sayl Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili bavurular, 12 Marta kadar sürecek.

OHAL lemleri nceleme Komisyonundan yaplan açklamaya göre, 697 sayl KHK kapsamnda meslekten ihraç edilenler, bursu kesilen örenciler, rütbeleri alnan emekli güvenlik personeli, kapatlan kurum ile kurululara ilikin bavurularn alnmasna baland.

Komisyona, 695 sayl KHK ile haklarnda ilem tesis edilen kiiler için 24 Aralk 2017de balayan bavurular, 21 ubatta tamamlanacak. Detayl bilgi ve bavuru formuna, www.ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr adresinden ulalabilecek.

Komisyon, 697 sayl KHK ile Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) Mor Beyin yazlm maduru bin 823 kamu çalannn görevlerine iade edilmesinin ardndan söz konusu kiilerden bavuru yapanlarn dosyalarn en son görev yapt kurum ve kurululara gönderilecek.

Ana Sayfaya Git