61 ile kadın müftü yardımcısı atanıyor

DİYANET İşleri Başkanlığı 61 ile kadın müftü yardımcısı atanması için harekete geçti. Aralarında Diyarbakır'ın da bulunduğu 61 ilde sınavla kadın müftü yardımcısı atanmasına ilişkin ilan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlandı.

Haberler 30.03.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanetten Sorumlu Babakan Yardmcs Bekir Bozda, yapt açklamada Diyanet leri Bakan Yardmcl görevine ilk defa bir kadnn atand belirtirken, Türkiyenin bütün illerinde en az bir tane kadn il müftü yardmcs atanmas karar alnd. u anda baz büyük ehirlerde var ama biz bunu bütün illerde en az bir olmak kaydyla yapacaz. Baz yerler birden daha fazla olacak. Kadnlarn Diyanet leri Bakanl ve dier alanlarda daha fazla istihdam edilmesinin önünü açan admlar da attk dedi.

KADIN MÜFTÜ YARDIMCISI ATANIYOR

Diyanet leri Bakanl tarafndan yaynlanan ilanda 61 ilde müftü yardmcs atanmak için açlan snavda en önemli art olarak bayan olmak art yazld. landa Diyanet leri Bakanl tara tekilatnda münhal bulunan, aada unvan, snf ve adedi belirtilen kadrolara snav (yazl ve sözlü) sonucuna göre kurum içi naklen bayan il müftü yardmcs alm yaplacaktr denildi.

artlar arasnda ise en az dört yllk dini yüksekörenim mezunu olmak, Bakanlkta Kuran kursu öreticisi, dengi veya üstü saylan görevlerde alt yl görev yapm olmak artnn yansra en önemli kriter olarak bayan olmak kriteri de yer ald.

Yaplacak snavla kadn müftü yardmcs atamas yaplacak iller unlar:

Adana, Adyaman, Ar, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Balkesir, Bartn, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, çanakkale, çankr, çorum, Denizli, Diyarbakr, Düzce, Edirne, Elaz, Erzincan, Giresun, Gümühane, Hakkari, Idr, Isparta, Kahramanmara, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Krkkale, Krklareli, Kilis, Kütahya, Mersin, Mula, Mu, Nevehir, Nide, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, anlurfa, rnak, Tokat, Tunceli, Uak, Van, Yozgat ve Zonguldak.

Ana Sayfaya Git