69 yıl sonra barış sağlandı

Bismil'de arazi yüzünden 69 yıldır hasım olan Tunç ve Çelik aileleri, Kayyum Güçel ve İlçe Müftüsü Durmuş'un araya girmesiyle, "barış " için el sıkıştılar.

Haberler 22.12.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde 69 yldr arazi anlamazl nedeniyle aralarnda husumet bulunan Tunç ve çelik aileleri Bismil Belediye Bakan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç, lçe Müftüsü Ahmet Durmu ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle anlat.

Bismil ilçesine bal Meydanlk köyünde yaayan Tunç ve bu köye bal Aa Klavuz Tepe mezrasnda oturan çelik ailesi arasnda arazi anlamazl nedeniyle 69 yldr süren husumet barla sona erdi.

Bismil Belediye Bakan Vekili Gülenç, lçe Müftüsü Durmu ve kanaat önderleri, Tunç ve çelik ailesi üyeleri, söz konusu arazide bir araya geldi. Tunç ve çelik aileleri, imzaladklar protokolle husumetli olduklar araziyi paylat.

69 YIL SONRA ARI DEDLER

Gülenç, görevlerinin halkn arasndaki anlamazlklar çözmek, bar ve güvenlii tesisi etmek olduunu belirterek, yllardan beri süren anlamazlk nedeniyle 2 ailenin sürekli birbirilerini mahkemeye verdiini, bazen de kavga ettiklerini söyledi.

Bizi ve kanaat önderlerini krmayp fedakarlk yaparak anlamalarndan dolay her iki aileye de teekkür ediyorum. Dünya mal için insanlarn birbirleriyle kavga etmesi husumetli olmalar bizi derinden üzüyor. Bu tür sorunlar kardeçe konuup kavga etmeden giderilmeli. diyen Gülenç, 2 tarafn da kardeçe yaamalar için birbirlerine biraz taviz vermeleri gerektiini belirtti.

ALLAHIN GÜZEL BR LÜTFU

Gülenç, öyle devam etti Allah bize bu kadar güzel lütuflarda bulunmu, mal mülk vermi, az bir ey için insanlar birbirini krmasn, birbirimiz ile paylaalm, toprak herkese yeterlidir. Toprak ve mal mülk için birbirlerini öldürenler, kimisi ömür boyu cezaevinde kalyor, kimisi yllarn mahkemelere vererek hayatlarn heba ediyor.

Durmu da Bara katks olan herkesten Allah raz olsun. Kuran aranzdadr. Hiç kimse bu sulhu bozacak, zarar verecek herhangi bir tavr içerisinde girmeyecek. Bu sözü her iki taraftan aldk, hiç kimse hiç kimseye ihanet etmeyecek. Allah birliimizi, beraberliimizi daim klsn. diye konutu.

lçedeki kanaat önderlerinden Ömer çaln ise 1948 ylndan bu yana 2 ailenin sürekli kavgal olduunu ifade ederek, Allah muhafaza etmi, birbirilerini öldürmemiler. Maddi manevi bir her iki aile birbirlerine zarar vermi. Anlamazlk yaanan 48 dönümlük araziyi ikiye böldük. Her bir taraftan 3er metre alnarak yol yaplacak ve bu yolu herkes kullanacak. Ailelerin barmasna çok sevindik. dedi.

Ana Sayfaya Git