7 kadın tutuklandı

Diyarbakır’da terör soruşturması kapsamında gözaltında tutulan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen 15 kadından 7'si tutuklandı.

Haberler 19.03.2022 - 02:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkezli yürütülen terör soruturmas kapsamnda 16 ve 17 Mart tarihlerinde gözaltna alnan ve aralarnda siyasetçi, STÖ ve sendika yöneticilerinin de olduu 24 kadndan 15 Adliyeye çkarld, 7si tutukland.

KADIN YAPILANMASI

Diyarbakr Cumhuriyet Savclnn PKKnn kadn yaplanmasna yönelik yürüttüü soruturma kapsamnda haklarnda gözalt karar verilip gözaltna alnarak l Emniyet Müdürlüü TEM ubede tutulan 24 kadndan ifade ilemleri tamamlanan kadnlardan 15i, salk kontrolünden geçirilmelerinin ardndan ölen saatlerinde adliyeye sevk edildi.

SAVCILIA SEVK

Savclk sorgularmasndan sonra, Yldz Karda savclk talimatyla serbest brakld. Rosa Kadn Dernei Bakan Adalet Kaya, Dernek Yöneticileri Fatma Gültekin ile Nevin Oyman, TÜMBEL-SEN ube Ebakan Nihal Yank, Eitim Sen 1 Nolu ube Sekreteri Hatice Efe ve Mühibet Özcanl kontrol tedbiriyle serbest brakld.

7 TUTUKLAMA

HDPnin Yeniehir lçe Ebakan Remziye Szc, yerine kayym atanan Bismil lçe Belediye Ebakan Gülen Özer, Yeniehir Belediye Meclis üyesi Emine Kaya, Sakine Karadeniz, Fatma Kalmaz, Jale Okkan, Esma Efetürk ve Hazal Yldrm ise tutuklanmalar talebiyle hkimlie sevk edildi. Hkimlik, tutuklanmalar talep edilen isimlerden Hazal Yldrmin adli kontrol ile serbest braklmasna, dier 7 kiinin ise tutuklanmalarna karar verdi. Emniyette tutulan dier 9 kiinin ilemleri ise halen devam ediyor.

Ana Sayfaya Git