7 yıl ceza isteniyor

Selahattin Demirtaş ve eşine yönelik paylaşım yapan kişinin yargılanmasına başlandı

Haberler 13.01.2021 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta ve ei Baak Demirtaa yönelik sosyal medyada paylamda bulunduu tespit edilen sann, suç ilemeye alenen tahrik ve alenen hakaret suçlarndan 7 yl 4 aya kadar hapis istemiyle yarglanmasna baland.

Beykoz 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki durumaya, tutuksuz sank Vedat Muti ile avukat katld. Durumada, müteki olan Selahattin Demirta ve ei Baak Demirta da avukatlar temsil etti.

Mahkeme hakimi, müteki Selahattin Demirtan durumaya katlmas amacyla tutuklu bulunduu cezaevine Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBS) araclyla balant yapldn ancak görevli memurun mütekinin durumaya katlmak istemediini bildirdiini tutanaa yazdrd.

Kimlik tespitinin ardndan savunmasn yapan sank Muti, iddianamede bahsedilen içerii paylatnn doru olduunu belirterek, Hatta sonrasnda 10 dakika içerisinde paylam kaldrdm. Paylam nedeniyle pimanm. Suç ilemeye tahrik etme gibi bir amacm da yoktur. Bir hata ile içeriini okumadan paylam yaptm. dedi.

Sann avukat Mehmet Kerem Özgen de Müvekkilim bir anda manevi duygularla söz konusu paylam yapmtr. Kanaatimizce iddianamede belirtilen suçlarn unsurlar olumamtr. Müvekkilin beraatini ve durumalardan vareste tutulmasn talep ederiz. diye konutu.

Demirta çiftinin avukat Özgür Yüksel ise müteki Selahattin Demirtan yazl olarak beyanlarn sunacan belirterek, Ayrca dier müvekkilimiz Baak Demirtan beyanlar alndktan sonra beyanda bulunacaz. Ahlak d bu eylemin en ar ekilde cezalandrlmasn talep ederiz. Sank hakkndaki ikayetimiz devam etmektedir. Davaya katlma talebimiz vardr. eklinde konutu.

Ara kararn açklayan mahkeme, mütekiler Selahattin ve Baak Demirtan davaya katlma taleplerini kabul etti.

Sann durumalardan vareste tutulmasn kararlatran mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için durumay erteledi.

- ddianameden

Beykoz Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede, Sakarya l Emniyet Müdürlüünün PKK ve KCK terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin deifre edilmesine yönelik yapt açk kaynak aratrmasnda, sosyal medyada suç duyurusudur ile balayan bir paylam yapldnn tespit edildii belirtildi.

ddianamede, bu paylama ilikin yaplan aratrmada, bir Twitter kullancsnn 13 Haziranda Selahattin Demirtan ei Baak Demirtaa ait bir fotoraf yaynlayarak paylamda bulunduunun belirlenmesi üzerine de Sakarya Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatld bilgisi verildi.

Söz konusu paylamn Beykozda ikamet eden Vedat Muti tarafndan yapldnn belirlenmesi üzerine dosyann stanbula gönderildii hatrlatlan iddianamede, sank Mutinin suç ilemeye alenen tahrik ve alenen hakaret suçlarn iledii gerekçesiyle 9 ay 15 günden 7 yl 4 aya kadar hapisle cezalandrlmas istendi.

Ana Sayfaya Git