74 barodan Adalet Bakanlığı'na ortak başvuru

Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, koronavirüs nedeniyle adliyelerdeki yoğunluğun azaltılması için duruşmaların ertelenmesi kararının, mahkemelerin inisiyatifine bırakılmasının ciddi karışıklıklara neden olduğunu belirtti. Balkan, bu süreçte adli ve idari yargıda sürelerin durdurulması için 74 baro başkanı tarafından Adalet Bakanlığı'na ortak başvuru yapıldığını açıkladı.

Haberler 20.03.2020 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalya Baro Bakan Balkan, adli ve idari yargda sürelerin durdurulmasna ilikin Adalet Bakanlna yaplan bavuruya, 74 baro bakannn imza attn söyledi. Balkan, alnan tedbirler kapsamnda yeni çalma koullar olutuunu, bu temelde birçok özel kurulu ve avukatn kamu sal tedbirleri çerçevesinde evden çalma sistemine geçtiini söyledi.

ORTAK BAVURU

Bu yeni çalma sistemi nedeniyle yasal sürelere uyularak, cevap dilekçeleri verilmesi ve delillerin sunulabilmesinin güçletiini, hak kayplar dourma ihtimali tadn kaydeden Balkan, ortak bavurudaki taleplerini öyle açklad:

Delillere eriimde yaanan bu zorluk evvelce mahkemeler tarafndan verilmi kesin sürelere riayet edilememesi veya evinden faaliyetlerini sürdüren meslektalarmzn süre kaçrma endiesiyle ofislerine gitmeleri ve yine hastalk riski altndaki alanlarda bulunmalar sakncasn da içermektedir. Bu kapsamda, biz aada imzas bulunan barolar, gerektiinde yasal düzenleme için uygun koullar yaratlarak; öncelikle genel nitelikte bir düzenleme ile tüm ülkede mahkemelerin inisiyatifine braklmakszn durumalarn ertelenmesi konusunda ortak bir düzenleme yaplmas, süre öngören teblii içeren elektronik tebligatlarn durdurulmas da dahil olmak üzere, 10/03/2020 tarihinden olaanüstü dönem sona erinceye kadar adli ve idari yargda tüm sürelerin durdurulmu saylmas, ilgili tüm sürelerin olaanüstü dönem sona erdikten sonra 7 gün uzatlmas, bu hususta gerekli yasal düzenlemelerin yaplarak acilen yürürlüe konulmas hususunu takdirlerinize sunarz.

Ana Sayfaya Git