74 gün sonra Cuma namazı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 ayı aşkın bir süredir ibadete kapalı olan camiler, dünmü Cuma namazıyla birlikte ibadete yeniden açıldı. Camilere gelen vatandaşlar kademeli olarak içeriye alınırken, sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda da sık sık uyarılar yapıldı. Kimi vatandaş kendi seccadesiyle gelirken, seccade ve maskesi olmayanlara ise tek kullanımlık seccade ile maske dağıtıldı. İçeriye girmek için bekleyen vatandaşların, uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i olarak bilinen Ulucami'de namaz kılan Mehmed Sıddık Arslan "Bu camide namaz kılmayı çok özlemiştim. Buradan her geçtiğimde gözümden yaş akıyordu. Rabb'ime şükürler olsun, bugünleri gördük" dedi.

Haberler 30.05.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda yaklak 2,5 aydr cuma namaznn cemaatle klnmad Diyarbakrda, aralarnda slam aleminin 5. Harem-i erifi olarak bilinen Ulucami ile skender Paa ve Behrem Paa camisinin de bulunduu 149 noktada cuma namaz klnd.

çileri Bakanlnca, Cami ve Mescitlerde Cemaatle badet Edilmesi hakknda 81 il valiliine gönderilen genelgenin ardndan, park, meydan gibi açk alanlar ve cami avlularnda cuma namaz eda edildi. Kent genelinde pandemi kurulunca belirlenen 149 noktadaki Kovid-19 tedbirleri kapsamnda 16 Marttan itibaren ibadetin yasakland camiler ile alanlarda binlerce vatanda saf tuttu.

Kent genelinde hazrlanan açk alanlarda ve cami bahçelerinde klnan cuma namaz öncesinde adrvan, cami tuvaletleri ve abdesthaneler, tedbirler kapsamnda kapal tutuldu.

MASKE VE TEK KULLANIMLIK SECCADE DAITILDI

Tedbirlerin üst seviyede tutulduu kentte seccadeleri ile gelen vatandalar maske takp, sosyal mesafe kuralna uygun ekilde saf tuttu. Güvenlik güçleri ve ekiplerce tedbirler youn ekilde uygulanrken görevliler tarafndan seccadesi bulunmayan vatandalara tek kullanmlk seccade ile maske datld. Cuma namaz klnan tarihi camiler arasnda Sur ilçesinde slam aleminin 5. Harem-i erifi olarak bilinen Ulucami de yer ald.

RABBME ÜKÜRLER OLSUN, BUGÜNLER GÖRDÜK

Ulucamide namaz klan vatandalardan Mehmed Sddk Arslan, uzun bir aradan sonra bu camide namaz klmann sevincini yaadn söyledi. Bu camide namaz klmay çok özlemitim. Buradan her geçtiimde gözümden ya akyordu. Rabbime ükürler olsun, bugünleri gördük. diyen Arslan, çok duygulandn aktard. Arslan, burada namaz klarken büyük huzur duyduklarn dile getirerek, temennilerinin eski günlerde olduu gibi cemaatle yan yana saf tutaraknamaz klacaklar günlerin gelmesi olduunu kaydetti.

brahim Bayn da 2,5 aydr Ulucamide namaz klamamann burukluunu yaadn anlatarak Camilerden uzak kalmtk. badetlerimizi evde yapyorduk. Buruk ve hüzünlü bir dönem oldu, bizim için. zin verildi, namaz kldk. çok güzel bir duyguydu. Özlem duymutuk. Ulucami ve cuma namazna hasret kalmtk. Büyük mutluluk yaadk. eklinde konutu.

NEVRUZ PARKINDA CUMA NAMAZI

Kovid-19 tedbirleri kapsamnda merkez Balar ilçesindeki Nevruz Parknda da belirlenen alanda cuma namaz klnd.

Vatandalardan Musa rita, koronavirüs dolaysyla uzun zamandr cemaatle namaz klamadklarn belirterek Bugün sosyal mesafeye uygun ekilde cemaatle namaz kldmz için çok mutluyuz. diye konutu.

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu da cuma namazn klmak için parka geldi. Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Baski Güzelolu da beraberinde l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem, Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman ile Sur ilçesindeki Ali Paa Camisinde namaz kld.

ZYARET TEPESNDE NAMAZ EDA EDLD

Diyarbakrn Eil ilçesinde Ziyaret Tepesindeki Elyesa Camisi avlusunda da cuma namaz eda edildi. Kaymakam ve Eil Belediye Bakan Vekili dris Arslan ve vatandalar burada namaz kld, dua etti.

KENT MEYDANINDA SECCADE DAITILDI

Merkez Kayapnar ilçesinde bulunan Kent Meydannda vatandalar sosyal mesafe kuralna uygun ekilde saf tutarak cuma namaz kld. Kayapnar Belediyesince namaz öncesi seccade datld. Cuma namaz sonras ise kolonya ikram edildi.

Ana Sayfaya Git