8 kişi tutuklandı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Uzman Çavuş Muhammed Sait Çelik'in şehit düştüğü, PKK'lı militanlarca gerçekleştirilen saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 28 şüpheliden 8'i tutuklandı.

Haberler 16.12.2016 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilikten yaplan açklamada, Bismil lçe Jandarma Komutanlna bal Tepe Jandarma Karakol Komutanlnda görevli Uzman çavu Muhammed Sait çelikin 6 Nisanda örgüt mensuplar tarafndan ehit edilmesiyle ilgili olarak faillerin ve i birlikçilerinin yakalanmas ve haklarnda adli ilem balatlmas amacyla Bismil Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatld anmsatld.

Soruturma kapsamnda yaplan inceleme ve aratrmalarda, olayla balants olduu deerlendirilen üpheliler hakknda 6-8 Nisan ve 8 Aralkta Bismil Sulh Ceza Hakimliinden alnan arama kararna istinaden emniyet ve jandarma ekiplerince 23 ayr adrese e zamanl operasyon düzenlendii kaydedilen açklamada, operasyonda 28 üphelinin gözaltna alnd bildirildi.

SORGULAMALARI TAMAMLANAN

Emniyet ve jandarmadaki ilemlerin ardndan mahkemeye çkarlan 28 üpheliden 8inin tutukland, 11inin adli kontrol, 7sinin tutuksuz yarglama kararyla serbest brakld ifade edilen açklamada, bölgede yaayan vatandalarn ve kamu personelinin emniyetini salamak amacyla teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edildii vurguland.

Diyarbakrn Bismil ilçesine bal Tepe beldesinde 6 Nisanda evinden görev yapt Tepe Jandarma Karakoluna gitmek üzere otomobiliyle hareket eden Jandarma Uzman çavu Muhammed Sait çelik terör örgütü PKK mensuplarnn saldrs sonucu olay yerinde ehit olmutu.

Ana Sayfaya Git