8 Mart'a izin çıkmadı

İl Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için başvurusu yapan Diyarbakır Kadın Platformu'na verdiği yanıtta, kentte açık alanlarda etkinlik yapılmasına izin verilmeyeceğini bildirdi.

Haberler 01.03.2018 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KESK, Tabip Odas ve Eitim-Senin de yer ald Diyarbakr Kadn Platformu, 8 Mart Dünya Kadnlar Günü nedeniyle 1-10 Mart tarihleri arasnda açk alanlarda etkinlikler düzenlemek için valilie bavuru yapt.

8 MARTA ZN çIKMADI

Bavuru dilekçesinde, semt pazarlarnda stant kurularak broür datlaca, dilek feneri uçurulaca, karanfil datlaca, Kouyolu Park nsan Haklar Ant önünde oturma eylemi ve basn açklamas ile bisiklet turu yaplaca, Sanat Sokandan balayarak Eitim-Sen 1 Nolu ube önüne kadar mealeli yürüyü gerçekletirilecei, Dicle Üniversitesi Köprübandan balayarak Keçiburcunda sona erecek olan doa yürüyüü yaplaca belirtilerek, izin istendi.

Valilikten verilen yantta, il merkezi ve d ilçeler de dahil olmak üzere açk alanlarda, stant açma, çadr kurma, basn açklamas, oturma eylemi, miting, her türlü toplant ve gösteri yürüyüleri eylemlerinin yasakland belirtilerek, bu tür etkinliklere izin verilmeyecei bildirildi.

Kadn Platformu adna bavuruyu yapan avukat Gülen Özbek, valiliin verdii karara itiraz edeceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git