8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın öldürülmesi

Siirt'te bir grup, Polatlı'da 22 Haziran'da kaybolan ve önceki gün cesedi bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın öldürülmesini protesto etti

Haberler 02.07.2018 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Siirt Kadn Kollar Bakan Nurten Temiz:

Bu saatten sonra idamn gündeme gelmesini bekliyoruz. Bakomutanmz, Cumhurbakanmzdan çocuk katillerine idam istiyoruz

Siirtte aralarnda baz sivil toplum kuruluu temsilcilerinin de bulunduu bir grup, Polatlda 22 Haziranda kaybolan ve önceki gün cesedi bulunan 8 yandaki Eylül Yalkarann öldürülmesi nedeniyle protesto düzenlendi.

AK Parti Siirt Kadn Kollar Bakanl üyeleri, Aile Destek Merkezleri ile baz sivil toplum kurulularnn temsilcileri ve çok sayda vatanda, Güres Caddesindeki Sancaklar lkokulu önünde temsili tabut tad, oyuncak bebekleri yere brakarak Eylül Yalkarann öldürülmesine tepki gösterdi.

dam isteriz slogan atan ve Eylülün fotoraflarn göüslerine asan grup, bu tür olaylarn bir daha yaanmamas için gereken hukuki admlarn atlmasn istedi.

Bu arada baz küçük kz çocuklarnn da yere braklan oyuncak bebeklerle oynad görüldü.

AK Parti Siirt Kadn Kollar Bakan Nurten Temiz, gazetecilere yapt açklamada, bu vahetin özrünün olmadn belirtti.

Temsili tabut ve oyuncak bebeklerle bir araya geldiklerini ifade eden Temiz, unlar kaydetti:

Eylül bebeimizin sesi olmaya geldik. Bu saatten sonra idamn gündeme gelmesini bekliyoruz. Bakomutanmz, Cumhurbakanmzdan çocuk katillerine idam istiyoruz. Bugün her birimiz evdeki oyuncak bebeklerimizi getirdik. çocuklarmzn oyun oynayaca çada bu ekilde vahice hayattan koparlmasna sessiz kalmayacaz.

Temiz, olayn takipçisi olacaklarn ve Eylülün katilinin en ar ekilde cezalandrlmas için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini aktard.

Gösteriye katlan vatandalar da konumalaryla tepkilerini dile getirirken, grup Eylül için dua ettikten sonra dald.

Ana Sayfaya Git