81 askerin katiliydi Gara’da öldürüldü

Hakkarı'nın Şemdinli ve Çukurca ilçelerindeki sınır karakollarına saldırı düzenlenip 81 askerimizin şehit edildiği kanlı baskınlara sorumlu düzeyde katılıp öncülük eden terörist Mehmet Emin Ekinci'nin Gara Dağı'nda öldürüldüğü ortaya çıktı. Ekinci, 2011-2012 arasında Goman Dağı'nı sözde kurtarılmış bölge ilan ettiklerinde Türkiye'ye tehditler savurmuştu.

Haberler 13.08.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn üst düzey yöneticilerinden Bawer Eruh kod adl Mehmet Emin Ekinci, Hakkrinin emdinli ve çukurca lçelerinde, 81 askerimizin ehit edildii karakol saldrlarna sorumlu düzeyde katlarak yönetti.

NNDE VURULDU

15 yldan beri örgütün da kadrosunda yer alan ve PKKnn silahl kanad HPGnin de sözde askeri konsey üyesi olan Ekincinin peine düen MT, yerel saha istihbarat ve sinyal takibi sonucu, Türkiye snrna 40 kilometre mesafede bulunan, Kuzey Iraktaki Gara Danda bulunan çemrebotki Kampnda gizlendiini belirledi. Snr karakollarmza yönelik keif ve istihbarat çalmas yapt da belirlenen terörist, 26 Temmuzda, TSKnn nokta hava harektyla, yanndaki 2 korumas ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Ana Sayfaya Git