81 ilde 'koronavirüs tedbirleri denetimi' yapılacak

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine 'Covid- 19 Tedbirleri Denetimi' genelgesi göndererek, toplu ulaşım araçları, park, bahçe, meydan, cadde ve sokaklarda denetim yapılmasını istedi.

Haberler 08.07.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlk tarafndan gönderilen genelgede, kontrollü sosyal hayat döneminde, salgnla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarnn yan sra her bir faaliyet-alan-i kolu için alnmas gereken önlemlerin ayr ayr belirlenerek, bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesinin saland belirtildi. Kontrollü sosyal hayat döneminde Koronavirüs Bilim Kurulu tarafndan belirlenerek yaymlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alnmas gereken önlemlere ilikin sorumluluklarn yerine getirilip getirilmediinin düzenli olarak denetlenmesi amacyla 81 il valiliinin talimatlandrld bildirildi.

ALINAN ÖNLEMLER KONTROL EDLECEK

Daha önce genelgelerle her bir i yeri-faaliyet alan için alnmas gereken önlemlerin belirlendii hatrlatlarak, yarn valiler yönetim ve koordinasyonunda tüm illerde Covid- 19 Tedbirleri Denetimi yaplaca kaydedildi. Jandarma Genel Komutanl ve Emniyet Genel Müdürlüünce bata ehir içi ya da ehirleraras toplu ulam araçlar olmak üzere vatandalarn toplu olarak bulunduu-bulunabilecei halka açk park, bahçe, meydan, cadde, sokak ve benzeri yerlerde maske, fiziki mesafe ve bu alanlar için belirlenmi dier kurallarn denetimine yönelik gerekli planlama ve hazrlklar yaplacak.

Ana Sayfaya Git