82 gözaltı kararı

HDP'ye topyekün 6-7 Ekim olayları kıskaçı, başlatıldı. Parti'nin o dönemdeki yönetim üyelerinin içerisinde bulunduğu eski vekiller dahil 82 kişiye gözaltı kararı çıkarıldı. Mevcut 7 Milletvekiline de fezleke hazırlandı.

Haberler 26.09.2020 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Cumhuriyet Basavcl, Kobani olaylaryla ilgili Ankara merkezli 7 ilde balatlan PKK/KCK operasyonunda 82 üpheli hakknda gözalt karar verildiini duyurdu. Operasyon kapsamnda, Alp Altnörs MYK - Ankarada, Nazmi Gör Eski MV. MYK - Ankarada, Altan Tan MYK- Diyarbakrda, Ayla Akat Aka Eski MV Diyarbakrda, Emine Ayna Eski MV- Diyarbakrda, Srr Süreyya Önde Eski MV - Aksarayda, Ayhan Bilgen Eski MV Karsta gözaltna alnd.

Ankara Cumhuriyet Basavclndan yaplan yazl açklamada, 6- 7- 8 Ekim 2014 tarihlerinde, ülkemiz genelinde Kobani olaylar olarak bilinen terör amaçl eylemlerde; PKK/KCK terör örgütü sözde örgüt yöneticileri, örgütün gençlik yaplanmas, kadn yaplanmas ve ehir silahl yaplanmas ile HDP MYK üyeleri ve e bakanlarnca sosyal medya hesaplar ile PKK/KCK terör örgütünün baz basn yayn organlarnda Frat Haber Ajans ve Gençlik Yaplanmas, Kadn Yaplanmas v.b üzerinden halk sokaa çkp terör eylemleri gerçekletirmeleri yönünde çok sayda yaptklar çarlar üzerine; Dou ve Güneydou bölgesindeki iller bata olmak üzere 35 il, 96 ilçe ve 131 yerleim yerinde, özellikle 6 Ekim 2014 tarihinden balayarak 7- 8- 9 Ekim 2014 tarihlerinde yollara barikatlar kurmak sureti ile yollarn kesildii, uzun namlulu silah, molotof kokteyli havai fiek, ta ve sopa kullanmak suretiyle kamu binalarna, kamu araçlarna, vatandalarn ikametlerine, i yerlerine ve araçlarna zarar verildii, çok sayda vatandan ve kolluk kuvvetinin olaylarda yaraland, baz illerimizde vatandalarmzn hayatn kaybettii olaylar meydana gelmitir denildi.

TERÖR EYLEMLER SONUCU 37 VATANDAIMIZ HAYATINI KAYBETMTR

Yaanan terör olaylarnda 37 kiinin yaamn yitirdii belirtilen açklamann devamnda u ifadelere yer verildi: Terör olaylar kapsamnda 7 Ekim 2014 gününden balayarak 8- 9 Ekim 2014 tarihlerinde terör eylemleri sonucu 37 vatandamz hayatn kaybetmitir. Terör eylemlerine dayal cinayetler 7 Ekim 2014 tarihinde ilenmeye balanmasna karn bu yöndeki çarlarn kararl ekilde 8 Ekim 2014 tarihinde de devam ettii görülmütür. Meydana gelen olaylarda; nitelikli adam öldürme 37, adam öldürmeye teebbüs 29, mala zarar verme 3 bin 777, alkoyma 25, hrszlk 395, yama 15, i yeri ve konut dokunulmazlklarn ihlal 308, Türk bayran yakma 13, Atatürkü Koruma Kanununa Muhalefet 7 suçlar ilenmi, ayrca 326 güvenlik görevlisi ile 435 vatandamz yaralanmtr.

82 ÜPHELNN GÖZALTINA ALINMASINA KARAR VERLD

Açklamada, Ankara Cumhuriyet Basavcl Terör Suçlar Soruturma Bürosunca balatlan soruturmada Selahattin Demirta ve Figen Yüksekda enolunun da tutuklu bulunduu anmsatlarak, Ülke genelinde meydana gelen eylemlerde sokaa çkma çars yapan PKK/KCK terör örgütü ve sözde örgüt yöneticileri ile baz siyasi parti yönetici ve partililer hakknda, Ankara Cumhuriyet Basavclmz Terör Suçlar Soruturma Bürosunca 2014/146757 say ile soruturma balatlm, soruturma kapsamnda Selahattin Demirta ve Figen Yüksekda enolu tutuklu olarak bulunmakta olup gelinen aama itibariyle Ankara merkezli 7 ilde, 25 Eylül 2020 tarihinden geçerli olmak üzere 82 üphelinin gözaltna alnmasna karar verilmitir. Karar gerei üphelilerin yakalanmasna yönelik çalmalara Ankara l Emniyet Müdürlüü TEM ube Müdürlüü ekiplerince devam edilmektedir ifadeleri yer ald.

ANKARA EMNYET GENEL MÜDÜRLÜÜ

Ankara Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamada, Ankara merkezli 7 ilde 82 ahsa yönelik gerçekletirilen operasyonda 20 üpheli yakalanarak gözaltna alnd. denildi.

Açklamada, Terörle Mücadele ube Müdürlüümüzce 06-07-08.10.2014 tarihlerinde ülkemiz genelinde Kobani olaylar olarak bilinen terör amaçl eylemlerde; PKK/KCK terör örgütü ve sözde örgüt yöneticileri, örgütün gençlik yaplanmas, kadn yaplanmas ve ehir silahl yaplanmas ile HDP MYK üyeleri ve e bakanlarnca sosyal medya hesaplar ile PKK/KCK terör örgütünün baz basn yayn organlar üzerinden halk sokaa çkp terör eylemleri gerçekletirmeleri yönünde yaptklar çarlar üzerine; 25.09.2020 günü ilimiz merkezli 7 ilde 82 ahsa yönelik gerçekletirilen operasyonda 20 üpheli yakalanarak gözaltna alnmtr. Dier üphelilerin yakalanmasna yönelik çalmalarmz devam etmektedir denildi.

SOKAA çIKMA çARISI PAYLAIMLARI DOSYADA

Gözalt karar verilen üphelilerin, olay tarihinde, sosyal medyadan halk sokaa çaran paylamlar ve açklamalar tek tek dosyada topland. HDP yöneticilerinin olay tarihinde sosyal medya paylamlarndan dosyaya giren baz örnekler öyle:

- Kobanede yaanan katliam giriimine kar 7den 70e bütün halklarmz sokaa, alan tutmaya çaryoruz.

- ..Yarn geç olabilir. Bugünden balayarak daha aktif bir ekilde herkes alanlarda olmal ve Kobane yanklanan sesi dünyaya duyurmaldr

- Bundan böyle her yer Kobanedir. Kobanedeki kuatma ve vahi saldrganlk son bulana kadar süresiz direnie çaryoruz

- Bugün, bu akam Kürt halknn Rojovann, Kobane ve özgürlük kantonlarnn direniine yakn durmayanlar, yarn bizden uzak olsun

-Kobani düerse Ankarada düer. Kürtler de kendi kaderini tayin eder

Ana Sayfaya Git