9 ilçe Mülki Amiri değişti

Kararnamede, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki tüm ilçelere kaymakam ataması yapılırken, Diyarbakır'da 9 ilçe kaymakamının görev yeri değişti. Yenişehir Kaymakamı Serdar Kartal, Mülkiye Müfettişliğine getirildi.

Haberler 09.08.2019 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazetede yaymlanan atama kararnamesi ile 403 mülki idare amirinin görev yerleri deitirildi. Kararnamede, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki tüm ilçelere kaymakam atamas yaplrken, Yeniehir Kaymakam Serdar Kartal, Mülkiye Müfettiliine getirildi.

MÜLK DARE AMRLER

çileri Bakanlndan yaplan açklamada, 2019 yl Mülki dare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulunduklar yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereince kararname kapsamna alnan 403 mülki idare amirinin görev yerlerinin liyakat ve kdemleri dikkate alnarak deitirildii belirtildi.

Buna göre, çileri Bakanl merkez tekilatnda görevli 10 mülki idare amirinin yerleri deitirildi, 13 kaymakam ve 4 vali yardmcs bakanlk merkezinde deiik görevlere getirildi.

Bakanln merkez ve tara tekilatnda görevli 29 mülki idare amiri ise yaplan deerlendirmeler neticesinde mülkiye müfettiliine atand. Merkezde görev yapan 4 mülki idare amirinin, vali yardmcl ve kaymakamla atamalar yapld.

Söz konusu kararname ile geçen dönemde de uygulanmasna gayret edilen atamalar ile vali yardmclar kaymakamlk görevine getirilerek bu kapsamda 616 olan vali yardmcs says 3 yllk süreç içerisinde 315e indirildi.

9 LçE KAYMAKAMI DET

Kararnameye göre Diyarbakrn 9 ilçesindeki kaymakamlar deiti. Buna göre, Silvan Kaymakam Adem çelik Ispartann Eridir Kaymakamlna atand. Silvan Kaymakamlna ise Mardin Vali Yardmcs Mehmet Uslu atand. Yeniehir Kaymakam Serdal Kartal mülkiye müfettiliine atand. Yeniehir Kaymakamlna ise Trabzon alpazar Kaymakam Murat Beikçi atand. Dicle Kaymakam Alper Klç Eskiehir Sivrihisar Kaymakamlna atand. Dicle Kaymakamlna Kastamonu Pnarba Kaymakam Halil brahim Demirçin atand. Kulp Kaymakam Fatih Dülgerolu Artvin Arhavi Kaymakamlna, Kulp Kaymakamlna ise Uak Sivasl Kaymakam Mustafa Gözlet atand. Diyarbakr Kocaköy Kaymakam Yusuf Turhan Ankara Bala Kaymakamlna, Diyarbakr Kocaköy Kaymakamlna ise Ardahann Damal Kaymakam Yasin Yunak atand. Diyarbakr Eil Kaymakam Kürad Atak çorum Alaca Kaymakamlna, Diyarbakr Eil Kaymakamlna ise Hakkari Derecik Kaymakam dris Arslan atand.

VAL YARDIMCILII GÖREV

Diyarbakr Hazro Kaymakamlna Bolu Göynük Kaymakam Eyyüp Güngör atanrken, Diyarbakr Hazro Kaymakam Yusuf Osman Dikta ise Adyaman Valilii hukuk müavirliine atand. Diyarbakr Lice Kaymakam Abdulkadir çelik Van Özalp Kaymakamlna, Diyarbakr Lice Kaymakamlna ise Ordu Mesudiye Kaymakam Cevdet Bakkal atand. Balar Kaymakam Bar Demirta zmir Vali Yardmclna atanrken, Balar Kaymakamlna ise eski çankr Vali Yardmcs Nihat Karabiber atand.

Öte yandan, Diyarbakr vali yardmclklar görevine Trabzon çarba Kaymakam Zerrin çay Beikçi, anlurfa Karaköprü Kaymakam Ahmet Yldz ve Kütahya hukuk müaviri emseddin Erkaya atand.

Diyarbakr vali yardmclar Hac Hasan Gökpnar Mardin Artuklu Kaymakamlna, Ahmet Naci Helvac ise Krkkale Pnarhisar Kaymakamlna atand. Diyarbakr hukuk müaviri Ahmet Altun ise Krkkale Bahl Kaymakamlna atand.

BÖLGEDEK TÜM LçELER

Mülki dare Amirleri Atama Kararnamesi ile Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde bulunan tüm ilçelere kaymakam atamas gerçekletirildi. Bu kaymakamlar belirlenirken tecrübeli ve baarl olanlar arasndan seçim yapld.

ÜST DÜZEY GÖREVLERE GELD

Atama kararnamesi ile Dou ve Güneydou Bölgelerinde görev yapan vali yardmclar, kaymakamlar ve özellikle kayyumluk görevi icra edenlerden tayine tabi olanlar daha üst görevlerde deerlendirildi.

Bu kapsamda, Batman Vali Yardmcs ve Batman Belediyesi Kayyumu Ertu evket Aksoy Mula-Marmaris Kaymakamlna, rnak Vali Yardmcs ve rnak Belediyesi Kayyumu Turan Bedirhanolu stanbul-Küçükçekmece Kaymakamlna, rnak-Cizre Kaymakam ve Cizre Belediyesi Kayyumu Faik Arcan zmir-Buca Kaymakamlna, Hakkari-çukurca Kaymakam ve çukurca Belediyesi Kayyumu Temel Ayca Ankara-Beypazar Kaymakamlna, Siirt-Eruh Kaymakam ve Eruh Belediyesi Kayyumu Murtaza Dayanç Antalya-Kemer Kaymakamlna, Van-pekyolu Kaymakam ve pekyolu Belediyesi Kayyumu Cemil Öztürk Antalya-Gazipaa Kaymakamlna, Ar-Diyadin Kaymakam ve Diyadin Belediyesi Kayyumu Olgun Öner Nevehir-Avanos Kaymakamlna, Van-Bahçesaray Kaymakam ve Bahçesaray Belediyesi Kayyumu Onur atrolu Antalya-Demre Kaymakamlna, Van-Edremit Kaymakam ve Edremit Belediyesi Kayyumu Atf çiçekli Antalya Vali Yardmclna, Mardin-Kzltepe Kaymakam ve Kzltepe Belediyesi Kayyumu Mehmet Yüzer ller daresi Genel Müdürlüü Daire Bakanlna, Siirt Vali Yardmcs ve Siirt Belediyesi Kayyumu Ceyhun Dilad Taken ller daresi Genel Müdürlüü Daire Bakanlna, Van-Muradiye Kaymakam ve Muradiye Belediyesi Kayyumu Harun Yücel lleri daresi Genel Müdürlüü Daire Bakanlna, Bitlis-Ahlat Kaymakam ve Ovakla Belediyesi Kayyumu Mustafa Akgül Mülkiye Müfettiliine, Hakkari-Yüksekova Kaymakam ve Yüksekova Belediye Kayyumu Ramazan Kendüzler Mülkiye Müfettiliine, Erzurum-Hns Kaymakam ve Hns Belediyesi Kayyumu Bülent Ay Avrupa Birlii ve D likiler Dairesi Bakanl ube Müdürlüüne, Mu-Bulank Kaymakam ve Bulank Belediyesi Kayyumu Hac Arslan Uzan çanakkale-Ezine Kaymakamlna, Batman-Beiri Kaymakam ve Beiri Belediyesi Kayyumu Mustafa Maslak Erzurum-Aziziye Kaymakamlna atand.

stanbul, zmir ve Ankara gibi büyükehirlerin ilçeleri ile stratejik öneme sahip dier ilçelere ise genç ve dinamik kaymakamlarn atamas gerçekletirildi.

Ana Sayfaya Git