9 rüşvetci tutuklandı

Rüşvet operasyonunda gözaltına alınan aralarında emniyet amirlerinin de bulunduğu 29 zanlıdan 9'u tutuklandı.

Haberler 29.03.2017 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda rüvet aldklar iddiasyla gözaltna alnan zanllardan 5i polis 9 zanl tutukland.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma kapsamnda, aralarnda polis, ve adliye çalannn da bulunduu, aranma durumu, adli ilemleri ve kolluk birimlerinde meydana gelen olaylar çözecekleri iddiasyla rüvet, irtikap, antaj ve tehdit suçlarn iledikleri gerekçesiyle haklarnda yakalama karar çkarlan 30 kiiden Diyarbakr, Rize ve Ankarada düzenlenen operasyonlarda yakalanan 29 zanlnn emniyetteki ilemleri tamamland.

9U TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen 29 zanldan 3ü polis 11 zanl savclktaki sorgularnn ardndan serbest brakld.

Mahkemeye çkarlan 18 zanldan 5i polis 9 zanl tutukland, 4ü polis, biri adliye çalan 8 zanlya adli kontrol karar uyguland, bir zanl serbest brakld. Firari bir üphelinin yakalanmas için çalmalar sürüyor.

SAADET ZNCR UYARISI

Emniyet Genel Müdürlüü, saadet zinciri olarak bilinen piramit sat sistemiyle dolandrcla kar vatandalar uyard.

Emniyet Genel Müdürlüünden yaplan yazl açklamada, son zamanlarda ilgili emniyet birimlerince internet üzerinden bir takm organizasyonlarn insanlar dolandrmaya yönelik saadet zinciri olarak bilinen piramit sat sistemi eklinde faaliyet gösterdiklerinin tespit edildii belirtildi.

Yüksek kazanç vaadinde bulanarak yüksek ücretlerle üyelik kayd yapan, belirli sayda üye bulan kiilere otomobil, ev, yurt d tatili gibi promosyonlar sunarak sisteme katlmalarn tevik eden, az i ve hizmete çok ücret sunan bu tarz irket, oluum ve firmalarn çounlukla yurt d kaynakl olduu, Türkiyede de yasal temsilciliklerinin olmad ifade edildi.

VATANDALAR DKKAT

Hileli i ve ilemlerle dolandrp haksz kazanç temin ettikleri vatandalarn maduriyetlerine sebep olan bu tür organizasyonlarn, Türkiyeden yurt dna döviz çk yaplmasna da araclk ettikleri bildirildi.

Vatandalarn bu tür organizasyonlara itibar etmemeleri, karlatklar durumlarla ilgili bilgi ve belgeleri annda kolluk kuvvetlerine ulatrmalar istenildi.

Ana Sayfaya Git