9 vekile Kobani fezlekesi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani soruşturması kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da aralarında olduğu HDP'li 9 milletvekili hakkında fezleke hazırladı.

Haberler 20.02.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Cumhuriyet Basavcl, HDP E Genel Bakan Pervin Buldan ile grup bakanvekillerinin de aralarnda bulunduu HDPli 9 milletvekili hakknda, Kobani soruturmas kapsamnda fezleke hazrlad.

Ankara Cumhuriyet Basavcl Terör Suçlar Soruturma Bürosu, eski HDP E Genel Bakanlar Selahattin Demirta ve Figen Yüksekdan da yer ald 108 sank hakkndaki iddianamenin kabulünün ardndan, Kobani olaylarnn meydana geldii 6-7-8 Ekim 2014te HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi olan milletvekilleri hakknda fezleke hazrlamak üzere çalma balatt.

Bu kapsamda, HDP E Genel Bakan ve stanbul Milletvekili Pervin Buldan, Grup Bakanvekilleri Meral Dan Beta ve Hakk Saruhan Oluç ile Diyarbakr Milletvekili Garo Paylan, stanbul Milletvekili Hüda Kaya, Van Milletvekili Sezai Temelli, Mardin Milletvekili Pero Dundar, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ve zmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü hakknda, Anayasann 83. maddesi gereince milletvekili dokunulmazlklarnn kaldrlmas talebiyle fezleke düzenlendi.

Bu isimler, 37 kiinin yaamn yitirdii Kobani olaylar srasnda Türkiye genelinde yaanan terör eylemlerinden azmettirici sfatyla sorumlu tutuluyor.

SÜREç NASIL LEYECEK?

Ankara Cumhuriyet Basavcl Terör Suçlar Soruturma Bürosundan sorumlu Basavcvekili Veysel Kaçmazn, dokunulmazlklarn kaldrlmas istemiyle düzenledii fezlekeler, Meclise sevk edilmek üzere Adalet Bakanlna gönderildi.

TBMMye ulaan fezlekeler, ilgili komisyonlarda ele alndktan sonra oylama için Meclis Genel Kurulunda görüülecek. Dokunulmazlklarn kaldrlmas yönünde karar alnmas halinde ad geçen HDP milletvekilleri için adli süreç balayacak.

Ana Sayfaya Git