9 yıl ceza verildi!

HDP’li eski Eşbaşkana 9 yıl hapis cezası

Haberler 11.02.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Balar ilçe eski Ebakan Arzu Karamana örgüt üyesi olmak iddiasyla 9 yl hapis cezas verildi.

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr merkez Balar lçe eski Ebakan Arzu Karamann örgüt üyesi olmak iddiasyla yargland davann karar durumas görüldü. Diyarbakr 9uncu Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya, Karaman katlmazken, avukat durumada hazr bulundu.

SAVCI CEZA STED

ddia makam önceki celsede ceza istemiyle verdii mütalaasn tekrarlad. Savc, Karamann Özgür Kadn Kongresi (KJA) üyesi olduunu, evinde yaplan aramada bulunan yelein örgüt üyelerinin giydii yelek olduunu, siyah beyaz renkli puinin örgüt üyelerinin kulland kuaa benzedii ve ev basknnda el konulan kitaplarn, dier delillerle birlikte deerlendirildiinde Karamann örgüt üyesi olmak suçunun ilediinin sabit olduunu savundu.

YARGITAYIN DEERLENDRMES HATIRLATILDI

Mütalaaya kar savunma yapan sank avukat ise mütalaaya katlmadklarn ve iddianamenin kes, kopyala ve yaptrdan ibaret olduunu belirtti. Müvekkilinin katld yürüyülerin, taziyeler ve açklamalarna örgüt çarsyla deil, faaliyet yürüttüü siyasi partinin çalmalar kapsamnda katldn ileri süren Avukat, KCK ana davasnda Yargtay 16nc Ceza Dairesi söz konusu faaliyetlerin üyesi olduu siyasi parti kapsamnda olduu deerlendirilmitir diyerek, beraat talebinde bulundu.

Verilen ksa arann ardndan mahkeme heyeti, Karamann örgüt üyesi olmak suçlamasyla 9 yl hapisle cezalandrlmasna ve var olan adli kontrol tedbirinin de devam etmesine karar verdi.

Ana Sayfaya Git