900 kişi geldi, bin polis görev aldı

BURSA'da, HDP'nin düzenlediği mitingde konuşan Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'hayır' oyu verilmesini istedi.

Haberler 10.04.2017 - 08:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yldrm ilçesi Gökdere Meydannda düzenlenen mitingde 1000 polis görev yapt. Mitinge gelen yaklak 900 kii alana tek tek arandktan sonra girebildi. Alanda toplanan HDPlilere hitap eden Diyarbakr Milletvekili Nimetullah Erdomu, unlar söyledi:

BURSA MTNG

Bizim Kürt sorunu dediimiz eyi çok iyi biliyorlar. Cihan da çok iyi biliyor bu ülkenin en tepesindeki, en alt kademesinde çalan memuruna kadar biliyor. Bizim Kürt sorunu olarak ifade ettiimiz konu, Kürt olmaktan, Kürt domaktan kaynaklanan sorunlarmz ve gerçeklerimizdir. Biz kendi cinsiyetimizi, milletimizi, kimliimizi inkar ederek yaarsak, o zaman ahsiyetimizi kaybederiz. Biz farkl bir ey istemiyoruz. Hem iç kamuoyuna hem de d kamuoyuna parmak sallayarak yürütülen bir siyaset var ama söyledikleri büyük hedefe ulama noktasnda karallk irade ve cesaret, onlarda yok. Miting daha sonra olaysz biçimde sona erdi.

Ana Sayfaya Git