900 milyonu buldu

BATMAN'da, tamamlanma aşamasına gelen Ilısu Baraj Gölü'nün altında kalacak antik Hasankeyf ilçesi sakinleri ile tarihi eserlerin taşınmasına ilişkin bilgi veren DSİ 16'ncı Bölge Müdür Yardımcısı Muharrem Demir, yeni Hasankeyf'in maliyetinin 900 milyonu bulacağını söyledi.

Haberler 13.04.2018 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet Su leri Genel Müdürlüü (DS) 16nc Bölge Müdür Yardmcs Demir, Koordinasyon Kurulu Toplantsnda, Hasankeyfte yaplan çalmalar hakknda açklamalarda bulundu. TOK tarafndan haziran aynda teslim edilecek 710 konut ve kamu binalar ile altyap çalmalar ve tanacak 8 tarihi eserle birlikte yeni Hasankeyfin maliyetinin, 900 milyonu bulacan söyledi.

900 MLYONU BULACAK

Geçen yl Zeynel Bey Türbesi kümbetinin tandn hatrlatan Demir, dier eserlerin de benzeri uygulamayla tanacan belirtti. Ilsu Baraj Gölünün altnda kalacak tarihi Hasankeyfteki tehlikeli 83 kayann yktrldn da kaydeden Demir, Küçük Saray, güçlendirildi. Artuklu dönemindeki eserler, koruma altna alnd. Haziran aynda Artuklu Hamamnn bir bölümü ile mam Abdullah Zaviyesi tanacak. Tarihi hamamn scak ve souk yerleri yerinde korunacak dedi.

HASANKEYFN MALYET

Yklma ihtimali göz önünde bulundurulan El Rzk ve Süleyman Koç camilerinin minarelerinin bölünerek, yeni Hasankeyfteki Kültürel Parka tanacan belirten Demir, Zeynel Bey Türbesi gibi tamak istiyorduk; ama minarelerin bu yöntemle tanmas bir hayli zor. Tama çalmalarna haziran aynda balamay planlyoruz diye konutu.

Hasankeyf Belediye Bakan Abdulvahap Kusen ise El Rzk ve Süleyman Koç camilerinin minarelerinin bölünüp, tanmasnn eserlere zarar vereceini dile getirerek, minarelerin Zeynel Bey Türbesi kümbeti gibi tek parça halinde tanmas gerektiini söyledi.

Ana Sayfaya Git